Україна і Велике князівство Литовське в XIV- XVIII ст.

Україна і Велике князівство Литовське в XIV- XVIII ст.

18 жовтня 2019 року з ініціативи Інституту історії України НАН України (директор – В.А. Смолій, д.і.н., професор, академік НАН України) та за підтримки історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка розпочала роботу VI Міжнародна наукова конференція «Україна і Велике князівство Литовське в XIV- XVIII ст.: політичні, міжнаціональні та соціокультурні відносини у загально-європейському вимірі». У її роботі брали участь науковці з Інституту історії України, провідних закладів вищої освіти України (Київ, Львів, Миколаїв, Кам’янець-Подільський, Чернівці, Дніпро, Остріг) та їх колеги з Англії, Литви, Білорусі та Молдови.

На конференції студенти історичного факультету мали змогу прослухати змістовні доповіді та взяти участь у наукових дискусіях із тієї, чи іншої проблематики визначеного періоду.

Для учасників конференції було організовано екскурсії археологічними й архітектурними пам’ятками Старого міста та експозиціями Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника. Також вони відвідають Кармалюкову гору (с. Гуменці) та Літописну Бакоту.

Прес-центр університету