Почесний гість Університету Огієнка

Почесний гість Університету Огієнка

9 жовтня 2019 року Кам’янець-Подільський національний університет відвідав Пьотр Стефановіч ван ден Хук, відомий спортсмен, член правління Міжнародної Федерації Пауерліфтингу, головний тренер національної команди Королівства Нідерланди з пауерліфтингу.

Почесний гість відвідав навчальні аудиторії та спортивну залу, де покращують свої навики студенти – майбутні чемпіони. Також пан Пьотр поспілкувався із Іваном Стасюком, деканом факультету фізичної культури, котрий розповів гостеві про те, що студенти факультету вже під час навчання виборюють призові місця не лише на регіональних, але й на Всеукраїнських та, навіть, на Міжнародних змаганнях. Особливо вразило гостя те, що в нашому виші навчалися 33 олімпійські чемпіони, які в різні часи вибороли 13 золотих, 5 срібних та 5 бронзових медалей.

 Під час зустрічі з Володимиром Дубінським, першим проректором університету обговорювалися питання майбутньої співпраці між нашим університетом і університетами Нідерландів, в яких працює гість (є викладачем пауерліфтингу в Tiburg University, Eindhoven Uniresity та Wageningen University). Також зверталася увага на активну спортивну діяльність між студентами й викладачами вишу та запрошеними гостями в питаннях підготовки змагань, їх проведення та обміну досвідом. На завершення розмови Володимир Анатолійович презентував гостеві ювілейне видання “Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка – 100 років поступу”.

Пьотр Стефановіч відвідав музей етнології та ознайомився із галереєю спортивної слави університету.

Слід зауважити, що такі зустрічі є надзвичайно важливими та корисними як для викладачів, так і для студентів нашого вишу, адже саме таке спілкування сприяє розвитку професійних компетентностей.

Прес-центр університету