«Слави козацької повік не забудем!»

«Слави козацької повік не забудем!»

Вже стало традицією на початку жовтня славити свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України в стінах нашого університету.

10 жовтня в читальному залі № 1 відбулося літературне дійство «Слави козацької повік не забудем!». Організували захід провідний бібліотекар Інна Іванівна Грінішіна та студентський актив біліотеки ІІІ та ІV курсу факультету української філології та журналістики.

Ведучі свята – Оксана Фостата, студентка IV курсу факультету української філології та журналістики і Дмитро Козак, магістрант факультету іноземної філології.

Авторські вірші лунали з уст Юлії Коробчук, українську народну поезію декламували Олеся Трофимюк, Оксана Фостата, Дмитро Козак. Ліричні пісні виконунали Олена Корник, студентка факультету фізичної культури та наймолодша учасниця свята Вікторія Ситник. Потішив усіх виконанням гуморесок Дмитро Сергушев, студент факультету іноземної філології. Найактивнішими учасниками вікторини «З історії козацтва» стали Марина Вишневська та Дмитро Желдак.

На заході присутні ознайомилися з історією виникнення свята, перейнялися козацьким духом та вірою в незламність нашого народу, переглянули книжкову виставку «Козацька героїка захисників України», взяли участь у конкурсах та отримали призи, виділені головою профспілки CАД Кам’янець–Подільського національного університету Миколою Моштаком.

Інна Грінішина, провідний бібліотекар читального залу №1