Конференція з питань методики у м. Жешув

Конференція з питань методики у м. Жешув

Із 29 листопада по 2 грудня науково-педагогічні працівники кафедри слов’янської філології та загального мовознавства Наталія Стахнюк і Вікторія Ринда, а також провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Людмила Коновальчук взяли участь у науково-методичних семінарах для викладачів.

Організовані вони Товариством “Спільнота польська”.

1 грудня викладачі на семінарі Вибрані питання методики активізації навчання польської мови” слухали доповідь Барбари-Анни Янушкєвіч, доктора гуманітарних наук, викладача Університету Огієнка.

Учасники заходу активно працювали в групах, презентували ідеї, проєкти та дізнавалися про нові методики викладання польської мови як іноземної.

Рафал Мазур був спікером семінару “Двомовність і стандартизація”, на якому обговорювали сертифікаційні тести для визначення рівня знань польської мови.

Викладачам було запропоновано самостійно розв’язати кілька видів завдань, а саме: аудіювання, читання, граматику, письмо.

2 грудня семінар проводив професор, доктор історичних наук Жешувського університету Анджей Бонусяк, котрий розповів про культурні, історичні та географічні аспекти у вивченні польської мови.Актуальним на семінарі було й питання міжнародної співпраці зі Жешівським університетом, як-от: розроблення і подання проєктів, обмін студентами та науково-педагогічними працівниками, проведення спільних конференцій.
Учасники цього заходу отримали цінний досвід, незабутні враження та нові ідеї, які вони можуть  активно впроваджувати у своїй професійній діяльності.

Відділ міжнародних зв’язків