Відкриття AIESEC в Кам’янець-Подільському

Відкриття AIESEC в Кам’янець-Подільському

 

На карті міжнародних відносин Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка – з’явилась ще одна організація. AIESEC .

Іван Михайлович Конет, доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, відмінник освіти України, академік АНВШ України, проректор з наукової роботи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка  сказав вступне слово та ознайомив присутніх з історією університету, його освітньою та науковою діяльністю.

Після цього Анастасія Дяченко та Тетяна Свіровська  розповіли про найбільшу міжнародну організацію, яка керується молоддю – AIESEC .

  • Люди в AIESEC дуже різні: і за національністю, і за світобаченням. Але є декілька речей, що спільні для всіх. Насамперед, вони цікавляться світом: культурою та подіями. Здатні надихати та мотивувати. Діють, керуючись своєю системою цінностей. Не залишаються осторонь від важливих проблем, а шукають шляхи вирішення. Якщо ви відчуваєте ці якості в собі – значить, ця організація для вас теж, – зауважила Анастасія Дяченко.

Також волонтери підкреслили, що AIESEC  – неполітична, некомерційна, та нерелігійна організація.

  • Одна з базових цінностей – це відсутність дискримінації. Найважливіше, що ти – людина.

Під час презентації відбулась і скайп-конференція з Міхелом, 23-річним студентом з Єгипту, який зараз проходить стажування в Чернівцях. Там він навчає дітей англійської.

Як стверджують самі представники AIESEC , організація прагне миру, змін в людському житті на краще та реалізації потенціалу людини.

А можливості для цього – є.

Так, студенти і молодь від 18 до 28 можуть ставати учасниками різноманітних волонтерських заходів та програм стажувань по всьому світі. Особливо це актуально в період зимових канікул. Відкрити для себе культуру нової країни, розвинути лідерські якості та й просто отримати натхнення – кожен обирає мотивацію сам.

Варто зауважити, що захід зацікавив не лише студентів. Так, активну участь в обговоренні приймали Володимир Кшевецький, кандидат філологічних наук, доцент, декан факультету іноземної філології та Роман Білик, кандидат педагогічних наук, керівник відділу наукової роботи і міжнародних зв’язків. Допомагали з перекладом також  Тетяна Сторчова, керівник Лінгвістичного центру нашого вишу та Алла Хоптяр, кандидат філологічних наук, старший викладач.

Оксана Грушанська