Університет відчинив двері перед майбутніми абітурієнтами

Університет відчинив двері перед майбутніми абітурієнтами

9 лютого 2019 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбувся День відкритих дверей. Цього разу учні загальноосвітніх навчальних закладів та студенти коледжів мали змогу поспілкуватися з представниками історичного та педагогічного факультетів.На першому поверсі головного корпусу колектив історичного факультету зорганізував виставку, на якій були представлені археологічні знахідки, виявленні під час дослідженнь археологічної експедиції К-ПНУ імені Івана Огієнка.

Зі вступним словом до присутніх звернувся Володимир Адамовський, керівник відділу профорієнтаційної роботи та доуніверситетської підготовки. У своїй промові він зосередив увагу на важливості правильного вибору пріоритетів під час подання документів в електронному кабінеті вступника.

Про переваги навчання на історичному факультеті майбутнім абітурієнтам розповів Володимир Дубінський, декан історичного факультету. Він зазначив, що студенти факультету мають можливість випробувати свої сили в науково-дослідницькій роботі, археологічних розкопках, виробничій практиці. На факультеті функціонує єдиний в Україні кабінет наочних посібників та унікальний бібліотечний відділ рідкісних видань, у якому є зібрання давніх документів, як-от: «Полное собрание законов Российской империи». Унікальність цього зібрання в тому, що документи такого зразка в повному обсязі локалізуються лише в Санкт-Петербурзі (Росія) та на історичному факультеті К-ПНУ ім. І. Огієнка.

З освітнім процесом та перспективою навчання на факультеті слухачів ознайомив Олександр Юга, старший викладач кафедри всесвітньої історії. Він розповів старшокланикам про потужний потенціал професорсько-викладацького складу факультету закцентував увагу на широкому спектрі професій та посад, які може обіймати випускник історичного факультету.Тетяна Ігнатьєва, доцент кафедри політології, розповіла про важливість опанування фаху політолога та соціолога. З її слів старшокласники зрозуміли, що на історичному факультеті на належному рівні забезпечується підготовка фахівців-політологів. Ще під час навчання студенти мають змогу пройти практику в адміністративних установах та випробувати себе в політиці.

До майбутніх абітурієнтів звернулися викладачі педагогічного факультету, а саме: Іван Гуцул, доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва, Ольга Якубовська, асистент кафедри музиного мистецтва, Тарас Пухальський, викладач кафедри музичного мистецтва. Вони наголосили на тому, що в Кам’янець-Подільському університеті на досить високому рівні проходить підготовка художників, реставраторів та інших фахівців мистецьких спеціальностей.

Нприкінці старшокласники та студенти коледжів пройшли пробне ЗНО з історії України.

Максим Сльозкін