Активізація діяльності студентського клубу «Практична філософія»

Активізація діяльності студентського клубу «Практична філософія»

Студентський клуб «Практична філософія» вже розпочав свою роботу цього року. На першому засіданні виступила студентка факультету української філології  та журналістики Діана Грушанська. Тема доповіді – «Людина VS емоції: хто керує?». Студентка розповіла присутнім про те, як у мозку людини виникають емоції, чим це зумовлено і як вони впливають на наші дії та прийняття рішень. Зміст повідомлення базувався на основі книги-бестселера «Як народжуються емоції» Лізи Баретт.

Упродовж тригодинного виступу студенти активно дискутували з теми-повідомлення, давали запитання, наводили приклади з повсякденного життя. Наприкінці засідання зясувалося, що в поєдинку між людиною та емоціями перемога все ж таки за першим. Це стає можливим, коли людина здатна ідентифікувати свою емоцію та знайти причину її виникнення, – тоді вона контролює свій стан.

Клуб «Практична філософія» (куратор Сергій Волковинський, кандидат філософських наук) працює вже сьомий рік поспіль. Його завдання – залучити студентів до активної дискусії та презентації власних досліджень. Інформацію про подальші засідання можна знайти на сторінці «Студентський клуб» у соціальній мережі Facebook.

Прес-центр університету