Міжнародна академічна мобільність від Programy stypendialnego Rządu RP dla młodych naukowców

Міжнародна академічна мобільність від Programy stypendialnego Rządu RP dla młodych naukowców

З приємністю повідомляємо, що рішенням конкурсної комісії Центру Східноєвропейських студій Варшавського університету аспірант кафедри всесвітньої історії Дмитро Бабюк (науковий керівник Сергій Копилов, доктор історичних наук, професор, ректор) запрошується до участі у стипендійній програмі Уряду Республіки Польща для молодих науковців. Дмитро проходитиме десятимісячне наукове стажування у партнерському ЗВО ˗ Жешівському університеті.

За умовами щорічного конкурсу кандидати мають представити вагомі наукові досягнення та описати стратегію реалізації в Україні спеціалізації, здобутої в рамках дослідницького проекту. Окрім того, кандидати повинні бути обізнані із проблематикою своєї галузі, а також володіти польською мовою на рівні, що дозволяє розуміти лекції та літературу зі сфери зацікавлень.

Програма започаткована у 2002 році за ініціативи Міністерства закордонних справ та реалізується Міністерством науки та вищої освіти Республіки Польща. Координатором програми виступає Studium Europy Wschodniej Варшавського університету.

Програма скерована на гуманітарні спеціальності (історія, міжнародні відносини, політологія журналістика, соціологія, етнологія, культурознавство, соціальна психологія, адміністрування та менеджмент, право) та призначена для кандидатів із Білорусі, України, Молдови, Росії, Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Узбекистану, Вірменії, Азербайджану і Грузії.

Загальна тривалість стажування та мовного курсу складає 10 місяців (від 1 вересня 2019 року до 30 червня 2020 року), а щомісячна стипендія покриває витрати на проживання, харчування та страховий поліс.

Зауважимо, що 2018-2019 н.р. учасницею цієї ж міжнародної програми стала Ніна Шульц, кандидат мистецтвознавства, старший викладач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва.

Щирі вітання учаснику програми та плідних результатів дослідницького проекту!

Відділ міжнародних звязків