Майстер клас для десятикласників

Майстер клас для десятикласників

У листопаді в нашому університеті для учнів 10 класу загальноосвітньої школи №9 м. Кам’янця-Подільського було проведено майстер клас на тему «Серцево легенева реанімація під час клінічної смерті».

На майстер класі студенти факультету фізичної культури спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» Наталія Мушкет (четвертий курс) та Олександр Дудко (другий курс) під керівництвом Вадима Зданюка і Валерія Молєва, доцентів кафедри фізичної реабілітації та медико-біологічних основ фізичного виховання, відтворили на практиці низку маніпуляцій для відновлення життєдіяльності людини.
Учні навчалися непрямого масажу серця, ознайомилися з основними правилами відновлення роботи органів серцево-судинної системи, набули практичних умінь і навичок надавати першу невідкладну медичну допомогу в екстрених ситуаціях. Проведення таких майстер класів зацікавлюватиме старшокласників професіями, які отримують студенти нашого університету на факультеті фізичної культури, сприятиме вихованню в них людяності, милосердя, співчуття, відповідальності за чиєсь життя.

Анна Омелянчук, студентка першого курсу факультету української філології та журналістики