Університет Огієнка був представлений на Шостому Міжнародному форумі-презентації «Інноватика в сучасній освіті»

Університет Огієнка був представлений на Шостому Міжнародному форумі-презентації «Інноватика в сучасній освіті»

21 жовтня 2014 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулося урочисте відкриття Шостого Міжнародного форуму-презентації «Інноватика в сучасній освіті». У церемонії урочистого відкриття форуму брали участь керівники Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України та представники органів державної влади.

Освітній Форум без перебільшення можна назвати одним із найбільш масштабних комплексних заходів освітньої галузі України. По-перше, була здійснена презентація інноваційних досягнень національних і закордонних навчальних закладів, наукових установ. По-друге, виробники і дистриб’ютори навчального обладнання та техніки, програм та рішень для освіти презентували свої експозиції на виставці. По-третє, відбулося чимало науково-практичних конференцій, семінарів, презентацій та тематичних конкурсів для закладів освіти, наукових установ, підприємств, які були учасниками Освітнього Форуму. За даними офіційного сайту МОН України, серед зареєстрованих учасників було 560 навчальних закладів, наукових установ, методичних центрів, регіональних і муніципальних органів управління освітою, видавництв, фондів, асоціацій, закордонних освітніх агенцій, підприємств, бізнес-структур з 22 регіонів України, Польщі, США, Австрії, Словаччини.

До Києва також делегували представники і нашого університету у складі викладачів кафедри інформатики Олександра Слободянюка та Віталія Іванюка. Хоча цьогорічна експозиція не набула дуже кардинальних змін у зовнішньому вигляді, її змістовне наповнення стало актуальнішим. Безперечно, це не могло не привернути увагу поважних експертів.

21 жовтня К-ПНУ імені Івана Огієнка відзначили дипломом лауреата конкурсу І ступеня у номінації «Педагогічна майстерність як інноваційна технологія підвищення якості освіти». На другий день Освітнього Форуму, який якраз співпав з 96-річницею з Дня заснування нашого університету, приніс ще дві відзнаки. Серед них:
подяка Сергію Копилову, ректору університету за особистий творчий внесок і плідну організаторську діяльність з інноваційного розвитку національної освіти;
– диплом К-ПНУ імені Івана Огієнка за активну діяльність з інноваційного оновлення змісту національної освіти.

Організатори форуму зазначили, що спектр представлених освітніх послуг, інноваційних технологій та обладнання зміг цілком зацікавити найвимогливіших відвідувачів від учнів випускових класів до фахівців освітньої галузі. Майбутні абітурієнти, які досі не визначилися з вибором своєї майбутньої альма матер, мали можливість ознайомитися з умовами прийому та навчання завдяки майстерно і оригінально виконаній експозиції, поспілкуватися з викладачами нашого вишу.

Ольга Комарова, гол. редактор газети.
Світлини Олександра Слободянюка