Національно-патріотична акція «Україна починається з мене»

Національно-патріотична акція «Україна починається з мене»

Людина залишається справжньою людиною лише тоді, поки в її серці живе пам’ять про благословенний куточок землі, де вона народилася. Немає життя без України, бо Україна – це мати, яку не вибирають, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна – це пісня, яка вічна на цій землі.

Студенти та викладачі нашого університету також не можуть стояти осторонь, коли в нашій державі кожен українець чекає змін, а справжні патріоти докладають чимало зусиль для цього і кожен з них впевнений, що Україна починається саме з нього.

У жовтні цього року на педагогічному факультеті з ініціативи завкафедри педагогіки дошкільної, початкової, середньої і вищої освіти та управління навчальним закладом, доктора педагогічних наук І.О. Кучинської і викладачами кафедри (доценти В.В. Федорчук, І.Ю. Лебідь, старший викладач О.М. Дутко) було організовано факультетську національно-патріотичну акцію «Україна починається з мене». Упродовж місяця студентами факультету в рамках заходу проводились благодійні, екологічні, національно-патріотичні акції. А 29 жовтня студенти представили проекти, в результаті яких громада університету ознайомилася з проведеною роботою.

12 та 13 групи виготовляли жовто-блакитні ляльки-мотанки, своїми руками пекли солодощі, влаштували ярмаркок, а виручені гроші передали військовослужбовцям, які захищають суверенітет нашої держави в зоні АТО. Студенти 32 групи на вулицях міста організували фотосесію з національною символікою, дарували людям виготовлені власноруч патріотичні браслети, листівки і підіймали дух патріотизму серед людей, а також зібрали і передали кошти військовослужбовцям.

Важливою рисою патріотизму є праця на користь своєї держави. Незважаючи на свій молодий вік, студенти 33-ПА/ПН групи зробили маленький внесок у добробут нашого міста, що є частинкою України. Вони вирішили, що екологічне виховання має стояти поруч біля патріотичного. Тому прийняли рішення прибрати дитячі майданчики. Студенти 22 та 42 групи своєю працею прикрасили подвір’я педагогічного факультету, пофарбувавши паркан в кольори державної символіки. Тепер кожен, минаючи педагогічний факультет, ще раз переконується, що в стінах будівлі національне виховання відбувається на високому рівні.

Наші студенти не лише самі є патріотами, а й формують це почуття в підростаючого покоління. Тому колектив 43-ПА групи відвідав дитячі заклади, де маленьким українцям розповідали про нашу державу та подарували малюкам солодкі подарунки.

Коли чуєш про подібні заходи, ще раз переконуєшся, що українці – незламний народ, який завжди буде боротися за суверенітет і незалежність своєї держави. Представлені проекти були досить різноманітними, цікавими, змістовними. Естафету проведення таких проектів студенти передають іншим факультетам нашого університету. Тому, приєднуйтесь…

Альона Москалова, Тетяна Глуговська,
студентки 61-П групи педагогічного факультету