Проведення профорієнтаційної роботи кафедрою загальної та практичної психології

Проведення профорієнтаційної роботи кафедрою загальної та практичної психології

Викладачі кафедри загальної та практичної психології Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка: завідувач кафедри, доцент Л.А. Онуфрієва, доцент Н.С. Славіна, доцент С.А. Михальська в рамках виконання плану заходів з профорієнтаційної роботи 8 квітня 2015 року відвідали Нігинську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Кам’янець-Подільської районної ради Хмельницької області та Заліську 2 загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Кам’янець-Подільської районної ради Хмельницької області.
Під час проведених зустрічей учням шкіл було повідомлено про можливість отримання вищої освіти в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка.

Зокрема, від викладачів університету учні дізналися про:
– правила прийому до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка в 2015 році;
– перелік освітньо-кваліфікаційних рівнів та напрямів підготовки (спеціальностей), за якими оголошується прийом на навчання, ліцензовані обсяги та нормативні терміни навчання;
– строки прийому заяв і документів, конкурсний відбір та зарахування на навчання.

Викладачами кафедри було роздано рекламно-агітаційні матеріали про структуру та систему підготовки фахівців в університеті та, зокрема, на факультеті корекційної та соціальної педагогіки і психології, ознайомлено із матеріалами про Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, які надають можливість детальніше вивчити їх та обміркувати з батьками вибір майбутньої професії.

Після лекцій викладачі відповіли на запитання учнів й учителів та провели бесіди з учнями про переваги навчання у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, а саме вказали на вагому кількість осіб з ученими ступенями та званнями, які забезпечують високий професійний рівень навчально-виховного процесу, а також можливості проживання студентів у гуртожитку. Школярі виявили велику зацікавленість до матеріалу лекцій та наданої інформації.

Адміністрація шкіл та учні наголосили на бажанні про подальші зустрічі в їхніх навчальних закладах з цікавими та пізнавальними лекціями від викладачів.

Л.А. Онуфрієва, завідувач кафедри
загальної та практичної психології