Здорове майбутнє – в наших руках!

Здорове майбутнє – в наших руках!

20 травня 2019 року в К-ПНУ ім. Івана Огієнка відбулася відкрита лекція Наталії Іваненко, виконавчого директора ГС «Українська асоціація індустрії іграшок», на тему: «Обережно – іграшки! Здорове майбутнє наших дітей в наших руках!». Лектор розповіла про небезпеки від контакту дітей з іграшками сумнівної якості, довела до відома пристуніх інформацію про результати досліджень хімічного складу іграшок, які не відповідають вимогам технологічного регламенту, а також закцентувала увагу слухачів на ознаках якісної іграшки й пояснила, як потрібно вибирати іграшки, щоб зберегти здоров’я своїх дітей та вихованців.

Організатором заходу – Бібліотека університету на чолі з Людмилою Климчук. Працівники бібліотеки активно долучилися до організації й проведення цієї лекції. Так, бібліотекар читального залу педагогічного факультету Тамара Сологуб підготувала тематичну виставку «Виховна й освітня цінність іграшки», на якій були представлені книги з фонду бібліотеки, авторами яких є викладачі університету. Ініціатори проведення заходу – завідувач відділу електронних інформаційних ресурсів Андрій Кунцевич та працівник відділу Яна Хмелюк.

Лекцію відвідали близько 80 учасників, яких ця тематика дуже зацікавила. Серед слухачів в аудиторії були присутні студенти педагогічного факультету спеціальностей «Дошкільна освіта» та «Початкова освіта» (наставники – Наталія Бахмат та Наталія Гудима), вихователі дитячих садочків (ЗДО), жителі міста з активною життєвою позицією, а також представники місцевих ЗМІ, зокрема кореспонденти газети «Подолянин».

Людмила Климчук, директор
бібліотеки університету