Гостьова лекція та семінар-практикум для здобувачів вищої освіти спеціальностей Середня освіта (Фізична культура), Тренер з видів спорту і Фізична реабілітація

Гостьова лекція та семінар-практикум для здобувачів вищої освіти спеціальностей Середня освіта (Фізична культура), Тренер з видів спорту і Фізична реабілітація

26 вересня на базі факультету фізичної культури для здобувачів вищої освіти, які навчаються за освітніми програмами Середня освіта (Фізична культура), Тренер з видів спорту та Фізична реабілітація, було проведено гостьову лекцію на тему «Використання сучасних фітнес-технологій у професійній діяльності вчителів фізичної культури та тренерів з видів спорту» і семінар-практикум «Методика TRX (Total Body Resistance Exercises) як засіб функціонального тренінгу».

Дякуємо лекторам і тьюторам, учителям фізичної культури Дунаєвецького ліцею №3 Роману Сандуляку та Дмитру Кмиті, доктору наук із фізичного виховання та спорту, професору кафедри теорії та методики фізичного виховання та спорту Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Анні Гакман за організацію та проведення заходу. Здобувачі вищої освіти відзначили майстерність і професіоналізм запрошених колег, а також виявили інтерес до нових і сучасних видів, форм та методів організації оздоровчої рухової активності.

Тренування з використанням ваги власного тіла TRX Suspension Training — одна з новітніх тенденцій фітнес-індустрії, про яку ще кілька років тому ніхто навіть не чув. Сьогодні це не просто одна з модних новинок.

Завдяки унікальному функціоналу Suspension (підвісних) тренувань на петлях TRX кожен може не тільки покращити свою фізичну форму, але й відкрити нові можливості свого тіла. Функціональний тренажер TRX — ідеальне рішення для тих, хто надає перевагу заняттям фітнесом самостійно де завгодно: у себе вдома, на спортмайданчику або на природі, у готелі під час відрядження або відпустки.

Фрагмент заняття

Тренувальні петлі TRX розроблені американськими «котиками» — спецназом морської піхоти США, і після кількох етапів удосконалень були представлені світовій фітнес-спільноті. Компактний та ефективний TRX тренажер із самого початку прекрасно прийняли і шанувальники фітнесу, і спортивні професіонали елітарного рівня. Сьогодні петлі TRX використовують усі команди NHL, NFL, NBA і в багатьох інших видах спорту, а також є в рюкзаку кожного четвертого солдата США під час виконання операцій за межами країни.

Вправи на TRX – в основі програми TRX Suspension Training — ефективної методики функціонального тренінгу з використанням власної ваги для тренування м’язів усього тіла. Заняття на тренажері TRX підходять для людей з будь-яким рівнем фізичної підготовки й ефективно сприяють розвитку сили, витривалості, гнучкості й рівноваги.

Кафедра теорії і методики фізичного виховання