Будь активним і відповідальним! Зустріч здобувачів вищої освіти К-ПНУ з представниками Національної поліції та Молодіжної ради Кам’янця-Подільського

Будь активним і відповідальним! Зустріч здобувачів вищої освіти К-ПНУ з представниками Національної поліції та Молодіжної ради Кам’янця-Подільського

21 березня відбулася зустріч здобувачів вищої освіти К-ПНУ з представниками Національної поліції та Молодіжної ради Кам’янця-Подільського.

Зі вступним словом виступив перший проректор, кандидат історичних наук, доцент Володимир Дубінський.

Начальник сектору ювенальної превенції відділу превенції Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП у Хмельницькій області, капітан поліції Катерина Родіна поінформувала студентів щодо молодіжної субкультури «Редан», правопорушень молоді, зокрема в м. Кам’янець-Подільський, покарання за відповідні порушення. Також Катерина Олександрівна розповіла про випадки шахрайства, можливі сценарії злочину та продемонструвала відеозаписи.

Про створення Молодіжного центру в місті, можливості й перспективи для молоді повідомили представники Молодіжної ради Кам’янця-Подільського (директор департаменту гуманітарної політики Дмитро Назаренко; заступник директора департаменту гуманітарної політики, завідувач відділу молоді та спорту Володимир Костинюк; головний спеціаліст Служби у справах дітей Єлизавета Зоріна).

Молодіжна рада – це консультативно-дорадчий орган, який буде незалежний у прийнятті рішень та впливатиме на спілкування молоді та органів місцевого самоврядування, підвищення розвитку молодіжного лідерства, залучення молоді до вирішення соціально-економічних питань, питань у сфері культури, спорту, освіти, попередження розповсюдження негативних явищ у молодіжному середовищі.

Єлизавета розповіла про те, як функціонує Молодіжна рада та як стати її учасником; можливості реально впливати на розвиток своєї громади, реалізувати цікаві ідеї; про цікаві знайомства та подорожі; набуття досвіду організатора тощо.

Студенти проявили високу активність і подякували гостям за цікаву інформацію.

Пресцентр