День: 22.10.2019

Вітаємо з 101-ою річницею Університету Огієнка!

Шановні викладачі, співробітники та студенти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка!

Щиро вітаю Вас із 101-ою річницею від дня заснування нашої аlma mater!

Історія університету сягає часів Української революції 1917-1921 рр., коли освіта була одним із ключових чинників становлення нації та відродження самосвідомості. Кам’янець-Подільський державний український університет став осередком творення національної освіти, розвитку науки і культури не тільки на Поділлі, але й в Україні.

Читати далі

Свято на Поділлі: Університету Огієнка – 101!

22 жовтня 1918 року відбулося врочисте свято з нагоди відкриття Кам’янець-Подільського державного українського університету. Цього дня фундатор і перший ректор вишу Іван Огієнко та заступник міністра освіти Української гетьманської держави Петро Холодний виголосили вітальні промови. Читати далі

Студенти Університету Огієнка – кращі серед кращих!

Університет Огієнка завжди відзначався видатними випускниками, справжніми професіоналами своєї справи. Та потенціал майбутніх фахівців помітно ще зі студентської лави. 22 жовтня 2019 року за підтримки ректорату та профкому студентів, аспірантів та докторантів університету відбулося десяте ювілейне нагородження найкращих студентів нашого вишу, присвячене 101-ій річниці від дня заснування Кам’янець-Подільського державного українського університету.

З вітальним словом до присутніх звернувся Сергій Копилов, ректор університету. В промові він привітав із початком нового 100-річчя поступу Університету Огієнка та закцентував увагу на тому, що саме студентство є тією рушійною силою, що визначає основний вектор розвитку суспільства і завжди є найбільш прогресивною його частиною. Тому, саме за тими, хто зараз здобуває знання в аудиторіях майбутнє України.

Переможцями річного рейтингу успішності серед здобувачів вищої освіти на факультетах Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка за результатами 2018-2019 навчального року стали: 

  • студенти фізико-математичного факультету: Юлія Мельник, Денис Опря, Вікторія Маруняк;
  • студенти історичного факультету: Юлія Штефанко, Олександр Шолк, Євгеній Левінзон;
  • студенти економічного факультету: Роксолана Кухар, Тетяна Маковська, Олена Маслюк;

  • студенти природничого факультету: Олег Снігурський, Павло Жук, Надія Андріюк;
  • студенти факультету фізичної культури: Катерина Хомовська, Вікторія Поліщук, Анна Ареф’єва;
  • студенти педагогічного факультету: Діана Корній, Марина Даниленко, Анастасія Гайсюк;
  • студенти факультету іноземної філології: Анастасія Максимчук, Валентина Ревуцька, Олександра Любинська;
  • студенти факультету колекційної і соціальної педагогіки та психології: Наталія Горбулевич, Назар Подтабачний, Юліана Маковійчук;
  • студенти факультету української філології та журналістики: Софія Мосендз, Тетяна Митрофанюк, Олена Валяровська.

Окремі відзнаки отримали переможці загальноуніверситетського рейтингу здобувачів вищої освіти у 2018-2019 навчальному році: Роксолана Кухар, Юлія Штефанко, Тетяна Маковська.

 Наприкінці зустрічі до студентства звернувся Володимир Дубінський, перший проректор університету. Він побажав усім наснаги та подальших перемог.

Вітаємо переможців та бажає успіхів у навчальній та науковій діяльності!

Максим Сльозкін

 

Сторінками конкурсу Best Cook Fest – 2019

22 жовтня 2019року студенти 3-4 курсів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» взяли участь у VI Міжнародному конкурсі ресторанних технологій «Best Cook Fest – 2019», що відбувся в ТВК «Сонячна Долина».На майстер-класах, які провели провідні фахівці ресторанної галузі – всесвітньовідомі кулінари та судді Всесвітньої Асоціації кулінарних союзів (WACS) Гвідо Дебоно (Мальта), Галина Лосєва (Україна) та інші, – відбувся обмін професійним досвідом у розробці нових напрямків  технології кулінарної і кондитерської продукції.
Студенти побачили престижність професії, налагодили партнерські стосунки зі студентами інших навчальних закладів, продегустували конкурсні страви, отримали досвід, удосконалили, свої професійні вміння й навички та «зарядилися» позитивними емоціями від побаченого та почутого на конкурсі.

Тетяна Веселовська, доцент кафедри туризму

та  готельно-ресторанної справи