Кафедра теорії та методик початкової освіти долучилась до проведення Всеукраїнської конференції “Фахова підготовка учителя початкових класів: реалії та перспективи”

Кафедра теорії та методик початкової освіти долучилась до проведення Всеукраїнської конференції “Фахова підготовка учителя початкових класів: реалії та перспективи”

13 квітня 2021 р. кафедра теорії та методик початкової освіти спільно з кафедрою педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя провела Всеукраїнську конференцію з міжнародною участю “Фахова підготовка учителя початкових класів: реалії та перспективи” в онлайновому режимі. Завідувачі вищезазначених кафедр Наталія Гудима і Тамара Турчин окреслили особливості підготовки сучасних висококваліфікованих вчителів Нової української школи і тенденції впровадження педагогічних інновацій в освітню діяльність університетів.

Науково-педагогічні працівники обох профільних кафедр активно дискутували про актуальні питання модернізації початкової освіти, зокрема використання сучасних технологій в освітньому процесі НУШ, підготовку компетентнісного педагога в умовах реформування освіти тощо.

У конференції взяли участь успішні випускниці спеціальності 013 Початкова освіта К-ПНУ – Олена Завалецька, учителька початкових класів української суботньої школи «Сонце в долонях» (Франкфурт-на-Майні, OBERMAYR EUROPA-SCHULE Вісбаден, Німеччина) та Наталія Костик, учителька-класовод української християнської суботньої школи «Світанок» (Алкала де Енарес, провінція Мадрид, Іспанія). Доповідачки окреслили особливості освітнього процесу початкової школи в Німеччині й Іспанії.

Цікавим та продуктивним був майстерклас від старшого викладача кафедри теорії і методик початкової освіти Анатолія Ковальчука і старшого викладача кафедри теорії та методик початкової освіти Ірини Дорож «Виготовлення ляльки-кутасика», під час якого викладачі виготовили іграшку-оберіг в патріотичних кольорах на пам`ять про зустріч.

Викладачі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Надія Білоусова і Тетяна Гордієнко провели тренінг «Використання методики 6 цеглинок в освітньому процесі початкової школи”, під час якого окреслили навички онлайн-комунікації за допомогою ігрових і діяльнісних методів навчання.

На завершення зустрічі учасники збудували із цеглинок віртуальний міст дружби, надії, співпраці, співтворчості та натхнення між закладами вищої освіти.

Висловлюємо подяку Тамарі Турчин, доктору педагогічних наук, професорові, завідувачу кафедри педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, за запрошення до співорганізації та участі в науковій конференції.

Кафедра теорії та методик початкової освіти