Студенти факультету української філології та журналістики взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції “Студентська молодь у науці”

Студенти факультету української філології та журналістики взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції “Студентська молодь у науці”

11 травня 2021 р. відбулася Всеукраїнська наукова конференція “Студентська молодь у науці”, організована Хмельницькою обласною радою, Хмельницькою гуманітарно-педагогічною академією, Науковим товариством студентів, магістрантів, аспірантів, докторантів та молодих учених. Конференцію організовано в межах Тижня науки з метою стимулювання наукової діяльності здобувачів вищої освіти, створення умов для їх особистісного та наукового зростання, активізації науково-дослідницької діяльності, обміну досвідом і результатами наукових пошуків студентів.

У роботі конференції взяли участь студенти факультету української філології та журналістики: Ангеліна Заплітна, студентка 3 курсу ( група Ukr1-B18). Тема ” Біографія та автобіографія як ідентифікація мовної особистості” . Науковий керівник – доктор філологічних наук, професор Людмила Марчук; Валерія Доннікова, студентка 1 курсу (група FUkr1-B20). Тема “Мовні засоби творення портрета: гендерний аспект (на матеріалі збірки В. Симоненка “Вино з троянд”)”, Вікторія Компанієць, студентка 1 курсу факультету української філології та журналістики (група FUkr1-B20). Тема “Словник мови творів Г. Квітки-Основ’яненка та його текстологічні засади”. Науковий керівник – кандидат філологічних наук, старший викладач кафедри української мови Зореслава Шевчук.

У роботі конференції також взяли участь здобувачі вищої освіти з Хмельницького, Миколаєва, Києва, Чернівців тощо).

Кафедра української мови