Пізнаємо світ, долаємо кордони: розвиток сфери туризму та готельно-ресторанної справи набирає обертів

Пізнаємо світ, долаємо кордони: розвиток сфери туризму та готельно-ресторанної справи набирає обертів

В умовах сучасного динамічного світу, періоду, коли кожна людина може долати кордони без перешкод, надзвичайно цікавою і перспективною є діяльність у сфері туризму та готельно-ресторанної справи. Великий попит на міжнародному ринку праці, використання світових інновацій, можливість розпочати власний бізнес, широкі перспективи професійного росту та самореалізації, стажування за кордоном, – ось неповний перелік переваг фахівців вищезазначеної сфери, яких готує кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Випускник спеціальності Туризм може працювати в туристичних підприємствах, екскурсійних бюро, курортних комплексах в Україні та за кордоном, науково-дослідних установах, громадських організаціях, проходити стажування в провідних туристичних фірмах Туреччина найголовніше він буде володіти всіма необхідними навичками для створення власного бізнесу. Крім того, такі фахівці отримають необхідну базу знань для здобуття посад працівників-виконавців відповідного рангу у державних структурах та відомствах, установах (держадміністрації), органах виконавчої влади та самоврядування, у міжнародних туристичних організаціях.

З огляду на стрімкий розвиток готельно-ресторанної галузі актуальними є професії фахівців із готельної і ресторанної справи, готельного обслуговування, організації дозвілля. спеціалізованого обслуговування, раціоналізації виробництва, стандартизації, сертифікації та якості, керівників місць розміщення (у готелях, туристичних комплексах тощо), аналітиків із дослідження товарного ринку, інспектора з контролю якості продукції, з експлуатаційних, виробничо-технічних та організаційних питань у готелях, туристичних комплексах, закладах харчування.

Для вступу на спеціальності Туризм та Готельно-ресторанна справа до К-ПНУ у 2021 році необхідно мати сертифікати ЗНО з таких предметів:

– на навчання за ОС «бакалавр»:

  1. Українська мова і література
  2. Іноземна мова
  3. Історія України або математика, або біологія, або географія, або фізика, або хімія

 

– на навчання за ОС «магістр»:

  1. Єдиний вступний іспит з іноземної мови (англійської, або німецької, або французької, або іспанської)
  2. Фахове випробування (тестування)

Детальну інформацію про вступ на спеціальність «Туризм та Готельно-ресторанна справа» у 2021 році, можна отримати в консультаційному центрі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, а також у приймальній комісії.

Сторінка кафедри туризму та готельно-ресторанної справи в соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/kafedra.turyzmutagrs

Сторінка кафедри в соціальній мережі Instagram https://www.instagram.com/nature_econom_kpnu/

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи