Професія економіста: у чому успіх?

Професія економіста: у чому успіх?

Безсумнівна перевага освіти за фахом економіка – це її універсальність. Ця спеціальність дозволяє стати всесторонньо розвиненим фахівцем із багажем знань, який зможе знайти достойну роботу з високою заробітною платою в більшості сфер, які сьогодні активно розвиваються. Організація успішної діяльності сучасних підприємств у руках кваліфікованих молодих економістів.

Випускник спеціальності Економіка підприємства – це системний аналітик, що не тільки допомагає вибрати правильне рішення під час виникнення проблемної ситуації, але й дозволяє цю ситуацію передбачити й попередити. Фахівець володіє сучасними засобами аналізу й прогнозування економічних процесів та явищ, а також управління економічними об’єктами в ринкових умовах, може з успіхом керувати будь-яким функціональним підрозділом в організаційній системі управління.

 

Перевагами фахівців зі спеціальності Економіка є:

  • можливість реалізації загальних функцій управління підприємством;
  • організація комерційної та зовнішньоекономічної діяльності, реалізація власного бізнес-проекту;
  • органічне поєднання вивчення економіки і права, підприємництва, менеджменту й інформаційно-комп’ютерних технологій, а також низку «соціальних» дисциплін, які охоплюють теорію і практику соціально-економічних відносин і ділового спілкування;
  • оперативне управління первинними підрозділами, а також самостійними організаціями, які переважно не мають апарата управління;
  • керівництво підлеглими, компетенція яких не вища за технічних службовців.

Посада фахівця-економіста займає вагоме місце в структурі всіх підприємств малого, середнього та великого бізнесу, організацій чи установ, які можуть існувати в економічній системі держави. Сьогодні економісти затребувані в найрізноманітніших організаціях. Знаючи сильні і слабкі сторони свого підприємства, економіст може запропонувати найефективнішу стратегію його розвитку.4

На кафедрі економіки підприємства Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка велику увагу приділяють практичній підготовці фахівців, співпраці з підприємствами, державними установами, органами місцевого самоврядування. Студенти мають змогу спілкуватись з економістами, підприємцями, менеджерами, маркетологами, а також переймати досвід успішних випускників кафедри.

Під час навчання молодь має можливість використовувати найсучасніше програмне забезпечення за обраним фахом і якісну техніку. Практичні уміння і навички вдосконалюють під час залучення до міжнародних, регіональних проєктів, участі у програмах академічної мобільності.

Для вступу на спеціальність 051 Економіка підприємства до К-ПНУ у 2021 році необхідно мати сертифікати ЗНО з таких предметів:

  1. На основі повної загальної середньої освіти:
  • українська мова та література;
  • математика
  • на вибір абітурієнта – історія України / іноземна мова / біологія / географія / фізика / хімія.
  1. На основі диплома бакалавра/магістра (спеціаліста):
  • єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ);
  • фаховий іспит.

Детальну інформацію про вступ можна отримати у  консультаційному центрі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, у приймальній комісії, та на кафедрі економіки підприємства.

Кафедра економіки підприємства