Від творчого педагога до творчої дитини

Від творчого педагога до творчої дитини

Творчість стала невід’ємною частиною нашого життя. Застосування творчих підходів для виховання і навчання дітей є надзвичайно актуальною темою сьогодення. 6 листопада на базі педагогічного факультету нашого університету спільно з управлінням освіти і науки був проведений науково-практичний семінар «Від творчого педагога до творчої дитини».

Педагоги-дошкільники ознайомилися з науковими поглядами викладачів К-ПНУ імені Івана Огієнка щодо шляхів формування творчої особистості як педагога, так і дитини. Педагогічні працівники дошкільних закладів міста поділились досвідом роботи щодо цього питання і презентували майстер-класи для викладацького та студентського загалу. Свій досвід організації райгену в ритмі дня дитини за вальдорфською педагогікою представила Юлія Підлісна, вихователь ДНЗ №21. Використанню нетрадиційних технік в образотворчій діяльності навчала Ірина Кречко, керівник студії образотворчого мистецтва ДНЗ №23. Завдяки Наталії Назарук, вихователю-методисту ДНЗ №18, присутні дізналися, як правильно організовувати експериментально-дослідну діяльність в дошкільному закладі. Інна Тарчевська, вихователь ДНЗ №30, показала майстер-клас з інтеграції різних видів діяльності в умовах виховання різновікової групи.

Варто додати, що учасники семінару, викладачі університету та студенти мали можливість відвідати розгорнуту виставку літератури на першому поверсі факультету, яку організували працівники читального залу та абонементу педагогічного факультету. На полицях були презентовані видання, які використовують працівники ДНЗ у своїй роботі (різноманітні навчальні програми та література). Також усі бажаючі могли придбати чудові вироби декоратично-ужиткового мистецтва, виготовлені студентами, на благодійному ярмарку, який організував старший викладач Анатолій Ковальчук.

Лілія Нурадінова, студентка ІІ курсу факультету

української філології та журналістики (спеціальність «Журналістика»),

фотокореспондент газети. Світлини автора