450 років з дня народження генія

450 років з дня народження генія

shekspir_01

Йде час…Одні покоління змінюють інші, але є люди, імена яких не зітруться з нашої пам’яті ніколи. 450 років відділяють нас від тої доби, коли жив і творив геніальний Вільям Шекспір.

23 квітня в центральному корпусі університету відбувся щорічний шекспірівський вечір, присвячений річниці з дня народження неперевершеного драматурга. Організатором заходу  та творчим натхненником була  Алла Олександрівна Лаврова – викладач кафедри германських мов та зарубіжної літератури факультету іноземної філології. Учасниками заходу були студенти пятого, другого курсу та магістранти цього ж факультету.

Анна Осійчук, Олена Цибульська, Марина Яворська, Оксана Садій та Марія Серединська продекламували сонети Вільяма Шекспіра англійською, українською та російською мовами. Перенестися в середньовічну епоху та відчути справжній дух доби  допоміг танець павана, який продемонстрували Ілля Думний та Юлія Касторних.

Ілля Думний та Юлія Касторних

Ілля Думний та Юлія Касторних

Звичайно, не обійшлося без інсценування уривків з п’єc«Ромео і Джульєтта» та «Отелло». Діана Вирижинська, Віталій Нежинський,  Олеся Олійник та Андрій Темний чудово вжилися в ролі і прекрасно зіграли.

shekspir_03

Діана Вирижинська

Правду кажуть, що людина живе стільки, скільки про неї пам’ятають. Пройде час, а безсмертні твори Шекспіра залишаться. Дуже хотілося, щоб прийдешні покоління зберегли традицію проведення шекспірівських вечорів, адже такі події не можуть залишатися без уваги.

Віталій Нежинський

Віталій Нежинський

 

 

 

Олеся Олійник та Андрій Темний

Олеся Олійник та Андрій Темний

Юлія Касторних, студентка V курсу
факультету іноземної філології