Будні Університету третього віку

Будні Університету третього віку

Турбота про людей похилого віку – це воістину справа громади, кожного з нас, і коли в єдиному пориві поєднуються зусилля влади та громади – в літніх людей зникає відчуття  самотності та непотрібності.

Роботою Університету третього віку переймається та опікується директор Центру «Надія» Валентина Солодковська.

Розширює сферу діяльності й історико-краєзнавчий факультет Університету третього віку Кам’янець-Подільського територіального центру «Надія».Навчання насичені історичними екскурсіями, пізнавальними програмами, зустрічами тощо.

Планове заняття на історико-краєзнавчому факультеті Університету третього віку цього разу було надзвичайне. Проходило воно для студентів-слухачів в самому серці Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка на історичному факультеті і лекцію читав доцент, кандидат історичних наук, декан історичного факультету Володимир Дубінський.

Студенти і не сподівалися, що є стільки незвіданого для них у їхньому поважному віці, цікавого і нового: попасти в архівне сховище старовинних книжок, потримати в своїх руках древні фоліанти, побачити надзвичайно цікаві експонати, та вже саме те, що знову посидіти за студентською партою – додає сили та бажання поглиблювати свої знання.

На згадку про зустріч декан факультету подарував Університету третього віку центру «Надія», а саме для слухачів історико-краєзнавчого факультету, та і для всіх бажаючих пенсіонерів долучитися до історії краю,  книжки на історичну тематику, надзвичайно цінну книгу, котру вже бажає читати кожний наш студент «Місто Кам’янець-Подільський в 30-х роках ХV-ХVIII століть» Миколи Петрова.

Тетяна Білецька, заступник декана історичного факультету
з виховної та профорієнтаційної роботи