Учні шкіл дізналися більше про військову історію України

Учні шкіл дізналися більше про військову історію України

Історичний факультет Університету Огієнка із року в ріку традиційно до Свята Покрови проводить цікаві заходи для патріотичного виховання молоді. 15 жовтня  у актовій залі відбулася публічна лекція для учнів старших класів шкіл Кам’янця-Подільського на тему «Військове мистецтво козацтва за часів Богдана Хмельницького та Петра Дорошенка». Лекторами були фахівці цієї теми д.і.н, проф. Валерій Степанович Степанков та к.і.н., доц. Володимир Володимирович Газін.

Варто підкреслити, що такі заходи постійно відбуваються на факультеті для того, щоб школярі могли дізнатися більше цікавих фактів української історії. Цього разу до факультету завітали учні Кам’янець-Подільського міського ліцею, військового ліцею та ЗОШ№5.

«Вважаю що до Дня захисника України є доречним поговорити про вшанування важливих подій української військової історії. Тому ми звернулися з пропозицією до керівників навчальних закладів міста і також до наших студентів. З 14 жовтня пов’язано ще декілька важливих подій. Це і велике православне свято Пресвятої Богородиці Покрови, і День українського козацтва, і День заснування УПА», – поділився своїми міркуваннями декан факультету Володимир Дубінський.

Ольга Комарова,
гол. редактор газети.
Світлини автора