Студент дня: Ірина Слободюк

Студент дня: Ірина Слободюк

Рубрика “Студент дня” продовжує знайомити читачів  зі студентами нашого вишу. І  «студентом дня» сьогодні стала  Ірина Слободюк, студентка третього курсу історичного факультету.

Улюблене місце в університеті:

Якесь одне улюблене місце важко вподобати, адже за три роки кожна аудиторія «наповнена» якимось спогадом. Варто виділити 25 ауд., бо з її вікон відкривається чудовий краєвид на нашу історичну пам’ятку – фортецю.

Чому саме такий напрям у навчанні ти обрала?

Завжди цікавилася історією, особливо захоплювалася історією України. Щоразу, вивчаючи нові історичні події, в мене виникають запитання: чому так сталося?, що спонукало людей до таких дій?, які факти це засвідчують? Напевно, тому й обрала такий напрям підготовки і не пожалкувала, бо тепер вивчаю нашу історію під іншим кутом зору.

Найкраща підготовка до сесії:

Оскільки «пережила» вже п’ять сесій, то хочеться сказати, що не варто дуже хвилюватися. Зазвичай, у мене не виникає проблем із підготовкою, оскільки намагаюся відвідувати всі практичні й лекційні заняття. Можливо, знаю не все ідеально, але якась база знань все ж таки є. А ще впродовж кількох днів перечитую питання іспиту. Головне – не зазубрювати матеріал, його треба розуміти.

Ідеальний обід студента:

Здебільшого я купую в їдальні факультету булочку та каву.

Чи береш ти активну участь у заходах університету, факультету?

Так, звичайно. Мені подобається активно проводити своє дозвілля та зорганізовувати якісь заходи.

Твої поради першокурсникам щодо навчання.

Не пропускайте занять, тоді буде менше проблем і ви будете все встигати. Потрібно сумлінно ставитися до навчання, тоді викладачі належно можуть оцінити ваші старання. Не забувайте й про відпочинок і дозвілля, адже студентське життя – це найкращі роки вашого життя.

Анна Омелянчук, студентка першого курсу

факультету української філології та журналістики