Всеукраїнська студентська конференція у онлайн-форматі

Всеукраїнська студентська конференція у онлайн-форматі

Доброю традицією на історичному факультеті Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка стало проведення всеукраїнських студентських археологічних конференцій, які збирають молодих дослідників з усієї України.

Зважаючи на карантинні обмеження, затверджені урядом, цьогорічна IX Всеукраїнська студентська конференція «Археологічні дослідження в Україні: здобутки та перспективи», присвячена 90-й річниці від дня народження відомого в Україні та за її межами професора Іона Винокура, відбулася в онлайн форматі із застосуванням мережевої платформи «Google meet».

Організатор проведення конференції – кафедра архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін (завідувач кафедри, доктор історичних наук, професор О.М. Федьков).

У заході взяли участь студенти зі Львова Тернополя, Житомира, Чернівців, Рівного Хмельницького та Кам’янця-Подільського. На початку зустрічі з вітальним словом до учасників звернувся Анатолій Глушковецький – декан історичного факультету. Він зазначив, що ця конференція є особливою, адже вона присвячена ювілею вченого, який зробив вагомий внесок у розвиток вітчизняної археологічної науки. Анатолій Леонідович також побажав усім присутнім натхнення та плідної роботи, жвавих дискусій.

Модератором конференції виступив Анатолій Гуцал – доцент кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін. Він наголосив на тому, що, незважаючи на карантинні обмеження, чергова конференція є важливим дійством для майбутніх учених.

Першим свою доповідь виголосив Олександр Ткаченко, студент IV-го курсу історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, в якій він ґрунтовно охарактеризував життєвий та творчий шлях професора Винокура, закцентував увагу на археологічних дослідженнях, у яких він брав участь, викладацькій діяльності вченого, його здобутках та відкриттях.

На засіданні конференції були заслухані доповіді про різні аспекти археологічної науки. Зокрема, розглядалися актуальні проблеми археології первісного суспільства, історіографії та методики археологічних досліджень, давньоруської та пізньосередньовічної археології.

Наприкінці заходу Анатолій Гуцал від імені організаційного комітету подякував учасникам за змістовні доповіді та активне обговорення, побажав усім міцного здоров’я та натхнення для нових здобутків на ниві археологічної науки.

Максим Сльозкін, студент IV-го курсу історичного факультету,

член Національної спілки журналістів України