Ювілейна Х Всеукраїнська студентська конференція “Археологічні дослідження в Україні: здобутки і перспективи”

Ювілейна Х Всеукраїнська студентська конференція “Археологічні дослідження в Україні: здобутки і перспективи”

20 травня на історичному факультеті відбулася ювілейна Х Всеукраїнська студентська конференція “Археологічні дослідження в Україні: здобутки і перспективи”, присвячена 80-річчю видатному досліднику слов’ян Олега Михайловича Приходнюка.

Організатор заходу – кафедра архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін і науково-дослідна лабораторія археології К-ПНУ.

З огляду на пандемію гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом Sars-nCov-2, організаційний комітет вирішив провести конференцію у змішаному (очно-дистанційному) форматі. Технічну підтримку проведення було забезпечено за сприяння студентського самоврядування історичного факультету та пресцентру К-ПНУ.

На початку конференції з вітальним словом до учасників звернувся Олександр Федьков, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правничих дисциплін. Він від імені адміністрації привітав учасників конференції, зазначив на тому, що наш університет має традицію у проведенні конференції з археології, закцентував увагу на необхідності організації таких заходів і побажав усім наукового зростання та плідної роботи.

До участі в конференції мали змогу долучитися 23 учасники з усіх куточків України: від Києва до Львова, Житомира, Рівного, Хмельницького та Кам’янця-Подільського.

Робота конференції відбувалася за трьома секціями: “Історіографія та методика археологічних досліджень”, “Актуальні проблеми археології первісного суспільства”, “Давньоруська та пізньосередньовічна археологія”.

Організаційний комітет конференції та всі студенти-археологи висловлюють слова щирої подяки керівництва К-ПНУ, особисто ректорові, професору Сергію Копилову, першому проректорові, доценту Володимирові Дубінському за всебічну підтримку археологічної науки на історичному факультеті та сприяння студентським науковим дослідженням.

Щиро дякуємо за допомогу у проведенні деканату історичного факультету (декан – доцент Анатолій Глушковецький), кафедрі архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін (завідувач – професор Олександр Федьков) та пресцентру К-ПНУ (керівник – Зореслава Шевчук) за надання технічного обладнання та техпідтримку.

Усі статті учасників заходу будуть опубліковані в збірнику матеріалів конференції.

Юрій Злотін, студент 1 курсу історичного факультету