К-ПНУ уклав низку угод про співпрацю з технічними вишами України

К-ПНУ уклав низку угод про співпрацю з технічними вишами України

За ініціативи кафедри комп’ютерних наук у жовтні 2021 року Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка уклав низку двосторонніх договорів про співпрацю, зокрема з Державним університетом «Одеська політехніка» та Черкаським державним технологічним університетом. Метою таких угод є взаємовигідна співпраця в науково-технічній, навчальній і практичній діяльності, спільна організація науково-популярних заходів, виставок, конференцій, удосконалення компетентностей науково-педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти.

Угоди передбачають:
• спільне проведення лекцій, семінарів, інших заходів освітньої та освітньо-наукової діяльності;
• проведення спільних культурно-масових, навчальних, наукових і дослідницьких заходів;
• організацію і проведення спільних наукових досліджень;
• сприяння в реалізації академічної мобільності та створення умов для взаємного академічного обміну.
• спільну дослідницьку роботу в межах міжнародних грантів;
• співпрацю під час організації стажування, дослідницької роботи та спільних проєктів, пов’язаних із підготовкою кадрів вищої кваліфікації.

У межах співпраці з Державним університетом «Одеська політехніка» підписано договір, що передбачає реалізацію програми академічної мобільності здобувачів освіти, які навчаються на першому (бакалаврському), другому (магістерському) та третьому (освітньо-науковому, PhD) рівнях вищої освіти.
Завдання програми – підвищення якості теоретичної та практичної підготовки студентів, посилення інтеграції освіти і науки, обмін досвідом навчально-педагогічної роботи між закладами вищої освіти України. Відбір учасників програми здійснюватиметься на конкурсній основі.

Кафедра комп’ютерних наук