Випускник історичного факультету К-ПНУ Олександр Ткаченко проходить стажування в Апараті Верховної Ради України

Випускник історичного факультету К-ПНУ Олександр Ткаченко проходить стажування в Апараті Верховної Ради України

«Практика у «великій політиці» – чудовий фундамент для налагодження професійних і дружніх контактів із талановитими людьми, частина з яких вже незабаром власноруч будуватиме успішну Україну»

Що тебе підштовхнуло подати заявку на стажування до Верховної Ради?

Подати заявку для участі в конкурсному відборі на стажування в Апараті Верховної Ради України мене підштовхнуло два чинники. По-перше, після здобуття освітнього ступеня «бакалавр», а пізніше «магістр», було бажання, з одного боку, реалізувати набуті знання, а з іншого – збагатити їх. Саме тому ідея глибоко зрозуміти процеси, які відбуваються в політичному та економічному житті нашої держави, а також змога оцінити їх як історику, була для мене вкрай цікавою.

Водночас, настанови та поради декана історичного факультету Анатолія Глушковецького запевнили, що можливість брати участь у Програмі стажування – це не тільки змога спілкуватися і працювати з провідними експертами та лідерами української політичної арени, а й нагода власними зусиллями сприяти позитивним змінам у суспільстві.

Чи були труднощі в перші дні стажування?

Завдяки професійній організації процесу стажування, яку спільно з Верховною Радою здійснює ГО «Ліга інтернів», перші дні пройшли максимально продуктивно та злагоджено. Окремо зазначу про комфортну та дружню атмосферу, яка панує як в середовищі інтернів, так і в конкретних секретаріатах і підрозділах, тому про будь-які труднощі говорити не доводиться.

Хоча, поспілкувавшись з колегами-інтернами, можу виокремити спільну для всіх, жартома кажучи, «проблему», а насправді – особливість. Річ у тім, що будинок українського парламенту, а також усі дотичні до нього будівлі – це досить складний комплекс. Тому кожен, хто вперше потрапляє до стін Верховної Ради, звертає увагу на розгалужену мережу коридорів, переходів і кабінетів, запам’ятати які з першого разу практично неможливо.

Які очікування від практики у “великій політиці”?

По-перше, очікую отримати знання з питань парламентаризму та набути навики роботи в Апараті Верховної Ради. Крім того, початок Програми засвідчив, що окрім розуміння процесів, які відбуваються в єдиному законодавчому органі України, стажування дасть змогу значно розвинути аналітичні, лідерські та командні якості. Зокрема, особливо плідними та ефективними обіцяють бути щотижневі круглі столи, лекції, конференції та тренінги з відомими експертами, політичними та громадськими діячами.

Водночас вважаю, що досягненню задумів сприятиме спілкування з колегами-інтернами. Наш колектив – це спеціалісти з юриспруденції, політології, історії, економіки тощо. Попри те, що така комунікація приносить суцільне задоволення, це чудовий фундамент для налагодження професійних і дружніх контактів із талановитими людьми, частина з яких вже незабаром власноруч будуватиме успішну Україну.

Пресцентр