Історія — це ключ до майбутнього (до Всесвітнього дня історика)

Історія — це ключ до майбутнього (до Всесвітнього дня історика)

Здавна побутує стереотип, що історична освіта – це лише прямий шлях до викладацької діяльності, проте фах історика сягає більшої глибини…
Як правило, корінь низки сучасних проблем та конфліктів лежить в далекому чи близькому минулому. І одним із головних завдань історика є проведення паралелей та пояснення тих процесів і закономірностей, котрі є наслідком минулого. На жаль, упродовж багатьох століть на долю нашого українського народу випало багато тягарів. Тягарів, що супроводжують нас і до сьогодні.
Маємо пам’ятати, що хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Отже, зважаймо на це!
Сьогодні історія – це не просто банальне зубріння дат і подій, це наше сьогодення. Усе, що відбувається зараз, дає початок абсолютно нової сторінки нашої держави, ми є очевидцями та творцями нового, ще нікому не звіданого. Ми вже є частинкою цієї історії, історії відродження насправді незалежної, вільної України про мужність якої говорить весь світ,про подвиг і відвагу якої ніхто ніколи не забуде.
Історія та історичне знання дає людям можливість подорожувати в часі, сидячи на місці, націям зберігати та розвивати свою ідентичність та самобутність, а державам, як регуляторам, підтримувати порядок і баланс, а саме історики є провідниками до цієї незвіданості. Ми підтримуємо вже наявні та створюємо нові мости між минулим та сьогоденням.
Тому, ми вітаємо всіх істориків з їхнім професійним святом, адже ці люди є творцями нашого майбутнього. Ми пишаємось тими, котрі поклали на вівтар своє життя заради науки, багато хто з них не раз страждав від розкриття страшної таємниці наших бід. Це ті великі Люди, які проклали нам шлях до істини.
Зараз в нашої держави не найкращі часи, але ми боремося, і віримо що виборемо, адже, як казав великий пророк Тарас Шевченко:” За вас правда, за вас слава і воля святая!
Нашим історикам доведеться багато працювати, щоб нащадки знали про ці буремні часи нашої України, цим фахівцям потрібно буде не раз довести, що вони гідні діти своєї неньки України.
Ми хочемо побажати нашим науковцям міцного здоров’я, сил, терпіння, мирного неба над головою та наснаги для написання важливих наукових робіт, присвячених нашій історії.

Студентська рада історичного факультету