«Лялька-мотанка – явище неповторне, зі своїм життєписом, характером, навіть поведінкою»: заслужений майстер народної творчості Наталя Свиридюк відвідала К-ПНУ

«Лялька-мотанка – явище неповторне, зі своїм життєписом, характером, навіть поведінкою»: заслужений майстер народної творчості Наталя Свиридюк відвідала К-ПНУ

Наталія Свиридюк –полтавська мисткиня, яка створює вузлові ляльки з лляної тканини, фарбованої за стародавньою технологією – із використанням природних барвників. Пані Наталія спрямовує свої зусилля на створення науково достовірних та естетично досконалих традиційних ляльок, виконаних в народних традиціях. На жаль, на період війни в країні Наталія Свиридюк змушена покинути рідну Полтаву та тимчасово переїхати до Кам’янця-Подільського, де мешкають її родичі. Перебуваючи в місті, приємною подією став візит народної майстрині до Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Наталія Свиридюк зустрілась із керівництвом університету, зокрема ректором Сергієм Копиловим і першим проректором Володимиром Дубінським, відвідала навчально-наукову лабораторію етнології на базі навчально-наукового інституту української філології та журналістики, музей історії університету. Пані Наталія також поспілкувалася із викладачами педагогічного факультету, зокрема побувала в майстерні старшого викладача кафедри теорії та методик початкової освіти Анатолія Ковальчука, де із захопленням та професійним зацікавленням милувалася виробами наших студентів. Під час зустрічей було обговорено ідеї створення спільних проєктів.

Висловлюємо подяку Наталії Свиридюк за візит та натхнення на реалізацію нових творчих ідей для утвердження української духовної спадщини.

Пресцентр