Презентація дарункового фонду Володимира Захар’єва

Презентація дарункового фонду Володимира Захар’єва

Не викинь книгу на смітник! Її віддай в бібліотеку, бо книга – скарб, у ній для тебе думок і висловів квітник. Кохання, радість, смуток, біль… А ще невидані простори письменник відкриває в ній. Тож, даремно книгу не змарнуй, в бібліотеку подаруй!

27 квітня в читальному залі історичного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулась презентація колекції книг, подарованих Володимиром Захар’євим.

Життя Володимира Захар’єва настільки бурхливе і різноманітне, що розповісти про нього все просто неможливо. Та й представити його кількома словами важко, – стільки професій та сфер він опанував і продовжує опановувати. Володимир Захар’єв – літератор, журналіст, археолог, краєзнавець, історик, архівіст.

Володимир Анатолійович народився 17 вересня 1963 року в с. Залісці на Дунаєвеччині. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка (1990 р.).

Він – журналіст, який свого часу очолював телестудію “Сині озера” в Дунаївцях та районну газету “Дунаєвецький вісник”, працював власним кореспондентом газети “Є!” та Національного інформаційного агентства “УКРІНФОРМ”.

Численні досягнення пана Володимира в археології та історії. Він – учасник і керівник багатьох археологічних експедицій, автор наукових книжок і досліджень. Володимир Анатолійович – один із тих, завдяки кому унікальна історична постать графа Мархоцького не була похована у віках. Попри труднощі Володимир Захар’єв відкрив музей, присвячений графу, створив наукову структуру, яка досліджує його життя і діяльність, а зараз працює над ґрунтовним дослідженням з цієї теми.

Володимир Анатолійович автор майже 30 краєзнавчих і художніх книг. Упорядник понад 30 наукових збірників, альманахів і книг окремих авторів. Лауреат Всеукраїнської премії «За збереження історичної пам’яті» імені Леся Танюка ( 2020 р.), літературної премії імені засновника ВТС «КЛУ» Юрія Каплана, обласної краєзнавчої премії імені І. Винокура та І. Стасюка, міської премії імені М. Орловського.

За археологічні відкриття нагороджений медаллю «Святого Юрія Переможця» Православної церкви України. Голова Хмельницького обласного осередку Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України».

А ще Володимир Захар’єв пише вірші і т.зв. малу прозу, видає свої та чужі художні книги. Він – енергійний, непосидючий і не планує зупинятися на досягнутому. Володимир Анатолійович подарував бібліотеці університету 55 примірників книг різної тематики: історії, археології, краєзнавства.

Презентація дарункового фонду Володимира Анатолійовича Захар’єва

Презентація дарункового фонду Володимира Анатолійовича Захар’єва (відео)

Колектив бібліотеки висловлює щиру подяку Володимиру Анатолійовичу за подаровану бібліотеці літературу.

Із каталогом виставки можна ознайомитися за покликанням.

Вікторія Биковська, завідувачка сектором читального залу історичного факультету