Прийом заяв для вступу до ЗВО очима абітурієнтів

Прийом заяв для вступу до ЗВО очима абітурієнтів

Сьогодні, 29 липня 2022 року, розпочався прийом заяв для здобуття вищої освіти від найбільшої аудиторії вступників – випускників 11-х класів (на основі повної загальної середньої освіти).

Вони можуть подати заяви на бюджетну чи контрактну форму здобуття освіти до:
8 серпня (18:00) – для вступу за результатами індивідуальної усної співбесіди, а також творчих конкурсів, складених 1-18 липня (бюджет і контракт);
• 23 серпня (18:00) – для вступу за результатами НМТ (ЗНО), а також творчих конкурсів, складених 9-16 серпня (контракт).

Після цього заяви прийматимуться тільки на контрактну форму здобуття освіти.

Ми поспілкувалися з абітурієнтами, які сьогодні подали заяви для вступу до К-ПНУ:

Які очікування щодо вступної кампанії 2022?

Юлія Кошел : Цього року її спростили максимально, це правильно, з огляду на умови, що склалися в країні. Подобається те, що всі тестування можна скласти за один раз, та і з мотиваційним листом проблем не виникло, бо готувалася до складання ЗНО з української мови і вчилася правильно висловлювати свої думки.

Остап Малець: Мені подобається, що вступна кампанія цьогоріч простіша, крім того в консультаційному центрі працюють дуже чуйні люди, допомагають зрозуміти багато нюансів цьогорічного вступу. Налаштований позитивно, бо хочу працювати й розвиватися.

Валентина Шупарська: Вступна кампанія 2022 доволі лояльна до абітурієнтів, простіша й зрозуміліша, тому переконана, що проблем зі вступом не виникне.

Яку спеціальність обираєте для вступу? Чому вирішили обрати саме її?

Юлія Кошель: Я хочу вступити на спеціальність Журналістика або Психологія. З дитинства я мріяла стати журналістикою, бо я комунікабельна, активна учасниця різних шкільних програм та освітніх заходів у межах міста. Психологія теж дуже важлива для того, аби побудувати гарні відносини з людьми, зрозуміти їх, правильно з ними спілкуватися, я думаю, що було б непогано отримати освіту за двома цими спеціальностями.

Остап Малець: Дуже хочу здобувати освіту за спеціальністю Фізична реабілітація, тому що маю досвід роботи в цій сфері, хочеться дізнатися про це більше, стати професіоналом цієї справи, сподіваюсь, що Університет Огієнка мені в цьому допоможе. 

Валентина Шупарська: Обрання майбутньої професії – крок надзвичайно складний, але скоріш за все для себе я оберу одну зі спеціальностей факультету іноземної філології. Знання мов сьогодні надзвичайно актуальне, це дозволить відчинити чимало дверей у майбутньому.

Кілька побажань чи порад вступникам?

Юлія Кошель : Як на мене, потрібно бути собою в будь-якій ситуації. Треба вірити в свої сили, бо лише впевненим людям вдається підкорити всі вершини. Не варто хвилюватися і тоді все вийде!

Остап Малець: Нічого не бійтеся! Крокуйте вперед, незважаючи ні на що! Найголовніше – мирне небо над головою, а воно в нас обов’язково буде!

Валентина Шупарська: Складно сформувати якість справді дієві поради, бо зараз теж проходжу шлях вступника, але все ж варто вірити, що все вдасться й зосереджувати всі зусилля на шляху до мети.

Пресцентр