Історія успіху випускника К-ПНУ

Історія успіху випускника К-ПНУ

Андрій Білюк – випускник економічного факультету 2018 р. (спеціальність Економіка підприємства, кваліфікація – магістр з економіки підприємства). бізнес-контролер корпорації «CRH Group Services Limited» (Північна Ірландія).

Девіз: «Професійна освіта, упертість та впевненість у собі – запорука кар’єрного успіху!»

Що спонукало Вас обрати спеціальність Економіка підприємства і стати студентом економічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка?

Свою майбутню професію обрав через зацікавленість економікою та бажанням продовжити сімейну традицію, адже батько тривалий час працював в економічній сфері, а сьогодні є директором підприємства «Комунбудсервіс». Під час вибору економічних спеціальностей зупинився саме на спеціальності Економіка підприємства, яка видалася мені найбільш класичною, доволі широкою та перспективною з позиції працевлаштування. Не прогадав. Саме фахові знання, уміння та навики, здобуті за цією спеціальністю, дали путівку в успішне професійне життя. Дізнавшись, що фахівців такої спеціальності готують у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, без вагань зробив вибір саме на його користь – хороший заклад вищої освіти та ще й у рідному місті.

Розкажіть, будь ласка, про свої студентські роки? Чим запам’яталися роки навчання на економічному факультеті? Кого із викладачів згадуєте?

Звичайно, що студентські роки в житті людини є одними з найкращих, та ще й на економічному факультеті. Цікаве навчання – участь у конкурсах бізнес-проєктів, екскурсії на підприємства, професійні лекції, – усе це дало можливість усвідомити правильність вибору професії. Круте дозвілля – поїздки в Карпати, День економіста, спортивні змагання. Із викладачів згадую Ящишину Ірину Володимирівну, яка навчила основ економіки та бізнес-планування, Лисака Володимира Юрійовича з його невимушеною атмосферою на парах, проте фахових підходів до викладання економіки підприємства мене навчив Ткачук Віталій Валерійович, який дав знання основ управління проєктами.

Які навики Ви здобули під час навчання в університеті? З огляду на Ваш практичний досвід, як Ви вважаєте, які предмети потребують більш детального вивчення?

Професійні навики та знання, здобуті під час вивчення економіки підприємства, циклу дисциплін з управління підприємством, дали змогу ще під час виробничої практики отримати пропозицію щодо працевлаштування на одному з найбільш відомих підприємств України ПАТ «Подільський цемент», а також можливість швидкого кар’єрного росту. Серед предметів більший акцент робив би на бізнес-стратегуванні, сучасних підходах до проєктного управління. Було б добре запровадити бодай частину навчання англійською мовою тощо.

Де Ви зараз працюєте? Що в ходить до кола Ваших обов’язків? Вам подобається робота? Чим запам’яталися перші дні на посаді?

Сьогодні я працюю бізнес-контролером в корпорації «CRH Group Services Limited» (Північна Ірландія). Це омріяна робота, престижна посада, цікава фахова діяльність. До цієї посади я йшов фактично три роки. Спочатку був молодшим економістом та економістом на ПАТ «Подільський цемент», яке входить до складу корпорації «CRH Україна» (у 2018–2020 рр.), згодом отримав пропозицію стати фінансовим контролером безпосередньо вже в «CRH Україна» (2020–2021 р.). А з 2021 р. працюю у материнській компанії «CRH Group Services Limited». Займаюся питаннями управління стратегічним розвитком підприємства, керую внутрішніми бізнес-проєктами.

Що Вам допомагає у Вашій роботі? У чому Ви черпаєте силу, натхнення? Чи маєте час на відпочинок?

Допомагає та надихає впевненість у собі, відчуття того, що даєш гарний результат у роботі, ну й, звичайно, гідна заробітна плата. Часу на відпочинок практично немає, посада зобов’язує.

У чому секрет Вашого успіху? Які плани на майбутнє?

Секрет мого успіху – це впертість і впевненість у собі! У планах – подальший кар’єрний ріст!

Дайте пораду студентам університету та абітурієнтам: як правильно планувати свій час, ставити мету, визначати пріоритети?

Студентам та абітурієнтам університету бажаю впевненості у виборі майбутньої професії, а також зосередженості на отримані фахових знань, умінь і навичок. І ще одне – не гайте час, вчіть іноземну мову!

Які Ваші побажання alma–mater?

Хороших і здібних студентів!