Відкрита першість університету з бадмінтону, присвячена Міжнародному дню студентського спорту

Відкрита першість університету з бадмінтону, присвячена Міжнародному дню студентського спорту

19 вересня 2022 року на базі факультету фізичної культури Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулась відкрита першість університету з бадмінтону, присвячена Міжнародному дню студентського спорту. У змаганнях взяли участь понад 20 здобувачів освіти, які представляли Університет Огієнка, Кам’янець-Подільський ліцей, Кам’янець-Подільський фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну і відокремлений структурний підрозділ «Камʼянець-Подільський фаховий коледж закладу вищої освіти «Подільський державний університет». Спортсмени змагались в одиночній (MS, WS), парній (MD, WD) та змішаній категоріях (XD), продемонстрували високий рівень підготовки і ще вищий рівень бажання грати, розвивати та популяризувати бадмінтон як вид спорту!

Кафедра теорії і методики фізичного виховання висловлює подяку за допомогу в організації змагань голові Камʼянець-Подільської федерації бадмінтону Дмитру Бойку, тренеру з бадмінтону Ользі Пелих та голові спортивно-технічної комісії Федерації бадмінтону України Олександру Самсонюку! Памʼятаймо, що у всі часи саме здорові духом і тілом люди формували опору суспільства, адже спорт загартовує волю, характер!

Цікаві факти про бадмінтон:

  • Волан – найшвидщий снаряд з усіх ігрових видів спорту. 493 км/год – саме такий офіційний рекорд, а середня швидкість волана під час поєдинку професіоналів 300-350 км/год. Водночас вага волана становить лише 5 г.
  • Бадмінтон – інтенсивний вид спорту, яка входить до трійки найважчих за фізичними навантаженнями ігрових видів спорту. Якщо підсумувати всі пересування спортсмена за гру, то він долає 6-10 км.
  • Бадмінтон – другий̆ вид спорту за популярністю у світі після футболу. У таких країнах, як Данія, Індія, Великобританія, Китай, Малайзія, Японія, Корея, Індонезія, Сінгапур, цей вид спорту надпопулярний.
  • Початком сучасного бадмінтону прийнято вважати 1872 рік. Саме тоді герцог Бофорт привіз із Індії ракетки і м’яч з пір’ями в своє помістя Бадмінтон в Глостерширі, Англія (звідси і сучасна назва гри).
  • Бадмінтон грають у таких категоріях: індивідуальні змагання чоловіків та жінок, парні змагання чоловіків і жінок та змагання змішаних пар.
  • Світові чемпіонати проводять із 1977 р. кожні два роки.
  • Бадмінтон є олімпійським видом спорту з 1992 року.
  • За останні роки найсильнішими вважаються спортсмени з Данії, Китаю, Малайзії, Індонезії, Японії, Індії, Великобританії, Німеччини, Франції.

 

Юрій Юрчишин,
завідувач кафедри теорії і методики фізичного виховання,
кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент