Перший тиждень навчання: враження першокурсників К-ПНУ

Перший тиждень навчання: враження першокурсників К-ПНУ

Для першокурсників розпочався новий 2022-23 н. р. – рік нових викликів, нових перемог і нових відкриттів. Ми поспілкувалися зі студентами першого курсу різних спеціальностей, дізналися про їх враження та очікування від навчання в К-ПНУ. Студенти поділилися своїми міркуваннями, розповіли, з якими труднощами вони зіштовхнулися за перший тиждень навчання, і поділилися правилами студентського життя, які вже встигли засвоїти.

Тетяна Казик, студентка спеціальності 061 Журналістика

Ангеліна Гринчук , студентка спеціальності 014 Середня освіта Українська мова і література

Як Вас зустрів К-ПНУ? Поділіться враженнями від першого тижня навчання?

Тетяна: Хороший університет, один із кращих. Працюють класні професіонали. Атмосфера супер. Спостерігається сильна енергетика і дух знань. Комфортна комунікація між викладачами та студентами…

Ангеліна: Кам’янець-Подільський національний університет зустрів нас, першокурсників, щиро та привітно. Ще з першого дня навчання відчувається особлива атмосфера, затишок і тепло, якої створює університет та викладачі.

Перший тиждень пройшов трішки складно, але навчання цікаве, викладачі освічені та справжні спеціалісти у своїй справі. Хоч наша група невелика, але я дуже рада, що стала їхньою частинкою.

Із якими труднощами Ви зіткнулися за цей час?

Тетяна:  З пошуками аудиторій)

Ангеліна: Важко звикнути до довгих пар, неможливо запам’ятати всіх викладачів, але головне увійти в ритм студентського життя, це не так важко, а тому зараз у мене немає ніяких складнощів.

Які очікування від навчання в університеті?

Тетяна: Я в передчутті чогось приємного та цікавого.

Ангеліна: На майбутнє від навчання очікую нових знань, професійного зростання, багато позитивних емоцій і вражень та цікавого і захопливого студентського життя. Дуже хочу, аби навчальний рік був повноцінний і ми якомога більше часу провели у стінах вже нам такого рідного університету.

Які правила чи лайфхаки студентського життя Ви вже засвоїли? Поділіться з колегами.

Тетяна: Перед парами потрібно гарно поїсти, бо пара проходить трішки довше, ніж урок.

Ангеліна: Не боятися знайомитися зі студентами з інших груп або інших спеціальностей, бути комунікабельним, активним, брати участь у всіх можливих гуртках та активностях.

Дарина Рибачок та Микола Мартинов – студенти спеціальності 014 Середня освіта Польська мова і література

Як Вас зустрів К-ПНУ? Поділіться враженнями від першого тижня навчання?

Дарина:Викладачі К-ПНУ зустріли нас , першокурсників,  із відкритими обіймами, радо допомагали нам вирішувати певні проблеми .

Микола: Перші враження про університет склалися позитивні. Викладачі ознайомили нас із перспективами та можливостями, які будуть доступні під час навчання на факультеті іноземної філології.

Із якими труднощами Ви зіткнулися за цей час?

Дарина: Із перших днів навчання було важко опанувати платформу Moodle, проте зараз усе зрозуміло.

Микола: Особливих труднощів поки не виникало.

Які очікування від навчання в університеті?

Дарина: Від навчання в К-ПНУ я очікую вдосконалення своїх навичок із польської  та англійської мов,  розуміння того, як доступно і правильно презентувати інформацію дітям у школі .

Микола: Від навчання насамперед очікую розширення своїх знань із двох  іноземних мов та оволодіння навичками справжнього вчителя.

Які правила чи лайфхаки студентського життя Ви вже засвоїли? Поділіться з колегами.

Дарина: На лекціях потрібно уважно слухати викладача , записувати все важливе,  не відволікатися на зайві речі під час навчання.

Микола: Щоб якісно навчатися ,потрібно добре харчуватися. Це правило має розуміти кожен студент. На щастя, в університеті з цим немає проблем, адже тут є студенська їдальня , у якій можна дуже смачно поїсти.

Оксана Станішевська – студентка спеціальності 227 Фізична терапія, ерготерапія

Даніїла Тарануха– студентка спеціальності  014 Середня освіта. Фізична культура

Як Вас зустрів К-ПНУ? Поділіться враженнями від першого тижня навчання?

Оксана: Стіни Камянець-Подільського національного університету  зустріли  мене теплим, радісним, щирим прийомом.  Увійшови до університету, я одразу відчула, що тут мені буде комфортно навчатися.  Усі виклачі радісно зусрічали нас у своїх аудиторіях.

Даніїла: В університеті мене зустріли дуже добре, усі привітні, товариські та комунікабельні. Першого дня ми мали ознайомлювальний день: нам провели екскурсію університетом та розповіли про особливості навчання.

Із якими труднощами Ви зіткнулися за цей час?

Оксана: Чи виникли у мене труднощі? Я з упевненістю можу сказати, що ні. Тому що все нам доступно розповіли, продемонтрували. На головній сторінці університету є вся інформація у відкритому доступі, це полекшує роботу студента.

ДаніїлаТруднощі виникли напевно лиш в тому, що в моїй групі всі хлопці. Я виконуватиму обов’язки старости і скажу, що це не так легко, як я думала.

Які очікування від навчання в університеті?

Оксана: Від навчання я очікую те, що воно буде цікавим, інформативним і що я отримую ті знання, за якими я сюди прийшла.

Даніїла: Очікую, що зможу опанувати обрану спеціальність, стати професійною спортсменкою і зможу бути хорошою учителькою фізичної культури.

Які правила чи лайфхаки студентського життя Ви вже засвоїли? Поділіться з колегами.

Оксана: Правило, яке я засвоїла в період навчання: на пару потрібно вчасно приходити, не прогулювати.  На парах варто демонструвати свої знання, не соромитися відповідати, вести активне студенське життя і брати по максимому від навчання в університеті.

Даніїла: Хоч і не довго ще навчаюсь, але кілька уроків уже засвоїла. Головне – завжди бути на парах, уважно слухати, вчитися добре комунікувати з викладачами та студентами, ну і, звичайно, бути впевненою в собі і не боятися ділитися своїми думками!

Максим Єремеєк та Катерина Мельник – студенти спеціальності 014 Середня освіта (Історія та правознавство)

Як Вас зустрів К-ПНУ? Поділіться враженнями від першого тижня навчання

Максим: К-ПНУ зустрів мене надзвичайно тепло, атмосфера старого міста, а саме історичного факультету, перенесла мене в ті часи, про які пишуть автори підручників з історії. Перший тиждень навчання пройшов непомітно, тому на лекціях було цікаво та інформативно. Зазначу, що викладачі ­– це справжні майстри своєї справи, які компетентно та лаконічно розповідають про свій предмет.

Катерина: Університет Огієнка зустрів нас максимально привітно та щиро! Щодо вражень, то відчуття та емоції не передати простими словами, адже сама атмосфера історичного факультету, методика викладання наших викладачів, знайомства з багатьма крутими людьми, нові друзі та багато-багато іншого тепер посідають особливе місце в житті кожного першокурсника!

Із якими труднощами Ви зіткнулися за цей час?

Максим: За досить короткий час навчання із труднощами не стикався, куратор та викладачі пояснили всі моменти навчання в університеті, тому, на мою думку, проблем не виникає.

Катерина: Труднощі звісно є, проте мінімальні. Інша система викладання, іноді не все встигаємо записувати та конспектувати, досі плутаємо аудиторії або пари в розкладі, проте впевнені, що з часом до всього звикнемо і таких організаційних питань виникати не буде!)

Які очікування від навчання в університеті?

Максим: Очікую від навчання в К-ПНУ отримання нових знань, яскравого студентського життя та цікавої археологічної і педагогічної практики.

Катерина: Відзначу, що обираючи цей фах, я хочу насемперед поглибити свої знання з національної і всесвітньої історії  та правознавства, отримати практичні навички, зустріти людей, які реалізувалися в цій професії та перейняти їх досвід, набути педагогічної майстерності для викладання означених предметів в закладах середньої освіти.

Які правила та лайфаки студентського життя Ви вже засвоїли? Поділіться з колегами.

Максим:  Щодо лайфхаків: не потрібно соромитися перепитувати, уточнювати інформацію у викладачів.

Катерина:

Щодо правил та лайфхаків, можу поділитись таким:

  • якщо не встигаємо конспектувати всі лекції, то записуємо на диктофон та робимо записи вдома (звісно за згоди викладача);
  • намагаємось не спізнюватись на пари, навіть якщо на перерві захотілось зігрітись та випити гарячої кави, адже потім доведеться відпрацьовувати такі небажані «н»);
  • ну а найголовніше: будувати зі всіма хороші та дружні відносини, чи то з одногрупниками, чи викладачами, чи будь-ким іншим, адже так важливо в наш час ставитись одне до одного з розумінням, повагою та добротою!

Пресцентр