Інформаційна система управління освітнім процесом в університеті Огієнка: стан і шляхи вдосконалення

Інформаційна система управління освітнім процесом в університеті Огієнка: стан і шляхи вдосконалення

Важливим для сучасного розвитку К-ПНУ й реалізації основних завдань його Стратегії розвитку на 2020-2030 роки, зокрема пункту 5.5. Створення та запровадження інтегрованої інформаційної системи управління університетом (електронний документообіг; автоматизована система управління фінансовими та кадровими ресурсами; електронна система персонального планування робіт науково-педагогічних працівників і їхнього звітування за результатами роботи; інформаційна система управління освітнім процесом та ін.) є продовження впровадження в університеті автоматизованої системи керування вищим навчальним закладом АСК «ВНЗ» для автоматизації процесів формування навчального навантаження, розроблення навчальних планів і робочих програм, супроводження ведення аналітичної інформації щодо освітнього процесу в структурних підрозділах університету тощо.

Так, автоматизована система керування вищим навчальним закладом АСК «ВНЗ» дає можливість формувати екзаменаційні відомості, у ній діє єдина база контингенту університету й науково-педагогічних працівників, формується розклад навчальних занять, який оприлюднюється з даного програмного продукту на офіційному вебсайті університету, формується єдина база публікацій працівників, синхронізовано базу даних «АС Деканат» із «АС Студмістечко», виконано налаштування «АС Студмістечко», до якої центр інформаційних технологій університету вносить інформацію про заселення всіх здобувачів вищої освіти та ін.

За сприяння ректорату навчально-методичний центр забезпечення якості освіти та центр інформаційних технологій ініціювали утворення робочої групи, засідання якої відбулося 14 листопада.

Для продовження роботи в університеті щодо наповнення й оновлення баз даних модулів АСК «ВНЗ» утворили робочу групу в складі:
Голова робочої групи – Геннадій Бесарабчук, в. о. проректора з науково-педагогічної роботи, керівник навчально-методичного центру забезпечення якості освіти.
Заступник голови робочої групи – Віта Романюк, начальник центру інформаційних технологій.

Члени робочої групи:
Ірина Савчук, в.о. керівника навчального відділу, методист вищої категорії навчального відділу;
Тетяна Пилипюк, заступник декана фізико-математичного факультету з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти, кандидат фізико-математичних наук, доцент;
Ірина Пігович, завідувач навчальної лабораторії «Дидактика історії»;
Анастасія Хибовська, провідний фахівець відділу кадрів;
Олена Свідрук, старший диспетчер навчально-наукового інституту української філології та журналістики;
Віта Кривіцька, старший диспетчер деканату факультету фізичної культури.

Робоча група впродовж навчального року буде продовжувати проводити відповідну роботу для підготовки дієвих пропозицій щодо продовження впровадження в університеті АСК «ВНЗ» для вдосконалення якості освітнього процесу та якості вищої освіти.

Попереду – нових 100 років успіху!

Навчально-методичний центр забезпечення якості освіти