Як Верховна Рада України впливає на відновлення країни: студенти К-ПНУ взяли участь у  Клубі Активної Громади 

Як Верховна Рада України впливає на відновлення країни: студенти К-ПНУ взяли участь у  Клубі Активної Громади 

3 і 9 травня студенти К-ПНУ взяли участь у Клубі Активної Громади «Як Верховна Рада України впливає на відновлення країни», який провели координатори ВІ Активна Громада Кам’янець-Подільський Славко Полятинчук та Галина Бойко.

Мета таких зустрічей - активізувати та залучити громадян до участі у прийнятті рішень і просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України.

Галина Бойко розповіла про План відновлення України, який був представлений прем’єр-міністром у м. Лугано (Швейцарія) 4 липня 2022 року і як змінилися потреби у відновленні країни після зими тощо.

Під час клубу учасники обговорили питання взаємодії Верховної Ради та громадян і як можна посилити таку взаємодію та зміцнити взаємну довіру.  Пані Галина розповіла студентам про особливості роботи ВРУ та нардепів у період воєнного стану, їхні обов’язки, інструменти взаємодії громадян із народними депутатами, закони, які були прийняті у воєнний період і впливають на наше життя та майбутнє.

Координатори взаємодіяли із учасниками, застосовували метод асоціацій. Найбільше студентів зацікавив інструмент взаємодії з депутатом «Приймальня депутата». Дехто зі здобувачів повідомив, що обов’язково використає для вирішення питань особисту зустріч із депутатом або його помічником-консультантом.

Наприкінці зустрічі учасники виконували завдання «Намалюй ідеального депутата/депутатку». Усі групи завдання виконали успішно й презентували портрет учасникам Клубу.

Вдячні координаторам за цікаву та інформативну зустріч.

Пресцентр

Активна Громада Кам’янець-Подільський