Презентація книги «Сильні духом: історії саперів російсько-української війни»

Презентація книги «Сильні духом: історії саперів російсько-української війни»

01 травня в К-ПНУ відбулася презентація книги «Сильні духом: історії саперів російсько-української війни». Це був особливий захід, який привернув увагу студентів, викладачів і гостей університету.

Книгу презентували  упорядники:  Олег Рарицький, доктор філологічних наук, професор кафедри історії української літератури та компаративістики К-ПНУ, та Ольга  Поворознюк, психолог і спеціаліст зі зв’язків з громадськістю нашої військової частини, обоє сьогодні дійсні військовослужбовці ЗСУ.  Також враженнями від книги поділилися рецензенти: декан історичного факультету, кандидат історичних наук, доцент Анатолій Глушковецький та доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри журналістики Людмила Марчук.

Під час презентації гості мали можливість почути розповіді з перших уст про події, які відбувалися під час російсько-української війни, зокрема на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, а також взяти участь у розмові та поставити запитання. На них відповідав Василь Кифчук, один із героїв книги та безпосередній учасник подій. Інший сапер, Дмитро Мельниківський, історія котрого також є у книзі, не зміг бути присутнім, але передав запис своєї розповіді, живої та емоційної.

Ця подія була не лише інформативною, а й емоційно наповненою завдяки  музичним виступам Петра Лісового, автора пісень на воєнну тематику. Зустріч дозволила учасникам подій зустрітися з молоддю, за чиє мирне і вільне майбутнє, власне, і воюють ці сапери, поділитися враженнями, відчути вдячність аудиторії, а студентам побачити на власні очі самих героїв  історій, фактично задокументованих у книзі.

Збірку вже перекладено англійською мовою задля поширення інформації про війну за кордоном, також ведеться робота над записом у форматі аудіокниги, є й електронна версія.

Вдячні всім відвідувачам  презентації та сподіваємося на подальшу співпрацю й організацію подій, які сприятимуть розширенню знань про події війни та роль  земляків-військовослужбовців у нашій університетській спільноті. Запрошуємо всіх охочих ознайомитися з історіями героїв у читальному залі № 1 на 4 поверсі.

Бібліотека К-ПНУ