ДЕНЬ ВИШИВАНКИ В УНІВЕРСИТЕТІ ОГІЄНКА

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ В УНІВЕРСИТЕТІ ОГІЄНКА

16 травня в Університеті Огієнка святкували День вишиванки. Студенти, викладачі, учні та вчителі міських ліцеїв, журналісти, гості міста мали можливість переглянути презентацію фонду стародавніх вишиванок навчальної лабораторії етнології навчально-наукового інституту української філології та журналістики та виставку вишиваних робіт професора кафедри української мови Наталії Коваленко.

У фонді навчальної лабораторії етнології  зберігається більше близько 300 автентичних виробів з усіх регіонів України, найбільше – з Поділля (керівник – Валерій Щегельський). Глядачі із захопленням переглядали стародавні народні візерунки і техніки вишиття.

Усі присутні з цікавістю та захопленням розглядали вишивані роботи Наталії Коваленко, виконані в різних техніках, що презентують сучасні напрями цього виду мистецтва.

Бібліотека університету підготувала цікаву книжкову виставку про історію української вишивки.

Вдячні за музичний подарунок кафедрі музичного мистецтва – дуету Штифлюк Вікторії та Николаїшин Світлані (клас бандури Світлана Чабан-Чайка).

Дякуємо Збройним силам України, завдяки яким ми можемо з гордістю одягати наші вишиванки і зберігати стародавні традиції. Переможемо!

Кафедра української мови
Кафедра історії української літератури та компаративістики