Поділля – спадок, що живе

Поділля – спадок, що живе

23 вересня в Молодіжному центрі Кам’янця-Подільського пройшов захід під назвою: «Поділля – спадок, що живе». Мета – підвищення обізнаності про роль жінок у культурній та соціальній історії Поділля, розкриття їхніх життєвих історій і досягнень, а також актуалізація їхньої спадщини в сучасному контексті.

Спікерами заходу були студентки навчально-наукового інституту груп: Катерина Василинчук (Ukr1-M24), Аліна Ковальчук (Ukr1-M24), Вікторія Компанієць (FUkr1-M24) та Мирослава Гусар (Ua1-B22). Вони представили внесок видатних жінок Поділля в розвиток мистецтва, науки, літератури та громадського життя.

Здобувачі висвітлили життєві історії подолянок, чий творчий та громадський вклад має важливе значення для розвитку регіону й країни.

До організації та проведення заходу активно долучилися науково-педагогічні працівники кафедри української літератури та компаративістики, які забезпечили академічну підтримку й допомогу в підготовці матеріалів. Це сприяло глибшому розумінню культурної спадщини Поділля.

Захід став платформою для обговорення важливості збереження спадщини видатних жінок та її популяризації серед сучасної молоді. Учасники отримали унікальну можливість ознайомитися з маловідомими фактами про життя подолянок.

Мирослава Гусар,
студентка спеціальності 014 Середня освіта
(Українська мова та література) групи 
Ua1-B22