Перше засідання ради з науково-методичної роботи і забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти К-ПНУ у 2024-2025 навчальному році

Перше засідання ради з науково-методичної роботи і забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти К-ПНУ у 2024-2025 навчальному році

25 вересня відбулося перше засідання ради з науково-методичної роботи і забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка у 2024-2025 навчальному році в оновленому складі. Серед 23 членів ради є представники зовнішніх стейкголдерів: директор Кам’янець-Подільського ліцею №15 Оксана Чижевська та керівник комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Кам’янець-Подільської міської ради Сергій Морозюк.

Голова ради Геннадій Бесарабчук, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, кандидат педагогічних наук, окреслив основні зміни в організації роботи ради як постійного колегіального дорадчого органу університету. Під час засідання обрали секретаря ради – Наталію Шеремету, доцента кафедри української мови, кандидата філологічних наук, доцента, заступника директора навчально-наукового інституту української філології та журналістики з навчальної роботи та забезпечення якості вищої освіти.

Присутні обговорили проєкт плану роботи, який затвердив ректор професор Сергій Копилов, зміни в нормативних документах Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відповідно до наказів МОН України: від 15.05.2024 р. №686 «Про затвердження Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» й від 29.08.2024 р. № 1225 «Про затвердження професійного стандарту «Вчитель закладу загальної середньої освіти»,  а також підготовку до акредитації в І семестрі 2024-2025 н. р. освітньо-професійних програм спеціальностей університету другого (магістерського) рівня вищої освіти в розрізі кадрового і навчально-методичного забезпечення.

За результатами засідання було ухвалено низку важливих рішень.

Геннадій Бесарабчук,
проректор з науково-педагогічної роботи
та міжнародних зв’язків