Зустріч представників кафедри туризму та готельно-ресторанної справи з учительською спільнотою

Зустріч представників кафедри туризму та готельно-ресторанної справи з учительською спільнотою

До Всесвітнього дня туризму кафедра туризму та готельно-ресторанної справи Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка розробила сертифікатну програму «Місто Кам’янець-Подільський у шкільних екскурсіях та виховних годинах». Актуальний продукт було презентовано педагогічній спільноті громади на зустрічі в Управлінні освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради завідувачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Веронікою Буторіною й авторами програми: кандидатом історичних наук, старшим викладачем Андрієм Хоптярем і кандидатом історичних наук, доцентом Богданою Опрею.

Ця сертифікатна програма розроблена відповідно до стратегії розвитку міста, яка розробляється із залученням колективу кафедри. Адже одним із важливих векторів розвитку туристичного міжгалузевого комплексу громади є підвищення обізнаності учнівської молоді щодо історії та культури рідного міста і регіону, поширення інформації про туристичний потенціал й актуальні культурні заходи.

Учасники зустрічі відзначили, що класні керівники регулярно розповідають про рідне місто на виховних годинах, а також організовують пізнавальні екскурсії. Тому запропонована сертифікатна програма є актуальною для вчительської спільноти. Важливим для науково-педагогічних працівників кафедри туризму та готельно-ресторанної справи також було обговорення спільних профорієнтаційних заходів за тематикою кафедри для учнів закладів загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської громади.

Кафедра туризму та готельно-ресторанної справи