«Постакредитаційний моніторинг освітніх програм: новації та виклики для закладу вищої освіти»: у К-ПНУ відбувся семінар для науково-педагогічних працівників К-ПНУ

«Постакредитаційний моніторинг освітніх програм: новації та виклики для закладу вищої освіти»: у К-ПНУ відбувся семінар для науково-педагогічних працівників К-ПНУ

01 жовтня в К-ПНУ відбувся семінар «Постакредитаційний моніторинг освітніх програм: новації та виклики для закладу вищої освіти» для науково-педагогічних працівників К-ПНУ в межах програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Акредитація освітніх програм: механізми забезпечення якості вищої освіти в К-ПНУ». У заході взяли участь гаранти освітніх програм спеціальностей університету та завідувачі кафедр.

Спікер – заступник голови НАЗЯВО, доктор юридичних наук, професор Іван Назаров.

Організатор заходу – навчально-методичний відділ (керівник – Наталія Гудима)

Зустріч відбулася в змішаному форматі: в залі засідань (208 ауд. головного корпусу) та на платформі ZOOM.

Із вітальним словом виступив перший проректор Володимир Дубінський, який зазначив, що для покращення  якості вищої освіти та якості освітньої діяльності важливою є співпраця з експертами.

Іван Назаров поінформував про особливості постакредитаційного моніторингу, зокрема ознайомив учасників семінару зі стандартами й рекомендаціями  щодо забезпечення якості вищої освіти в Європейському  просторі (ESG-2015), правовою базою і результатами експериментів з постакредитаційного моніторингу.

Після виступу Івана Володимировича обговорили перспективи запровадження постакредитаційного моніторингу. Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, кандидат педагогічних наук, доцент Геннадій Бесарабчук подякував спікеру й висловив сподівання щодо подальшої співпраці, а також наголосив на тому, що Університет Огієнка активно працює задля покращення якості вищої освіти.

Дякуємо Івану Назарову за практичні рекомендації та побажання в якісній організації освітнього процесу!

Пресцентр