Sapienza Staff Week у Римі

Sapienza Staff Week у Римі

14-18 жовтня 2024 року в найбільшому університеті Європи (122 тис. студентів) та найстарішому університеті Італії (заснований у 1303 році) пройшов Sapienza Staff Week, у якому взяли участь 30 країн, університети яких є партнерами Університету Сапієнза.

Усі заходи Sapienza Staff Week були бездоганно організовані й проведені відділом Інтернаціоналізації дидактики та мобільності за межами ЄС Університету Сапієнза.

Насичені дні Staff Week стали не лише платформою для ефективної комунікації і набуття нового досвіду, але й слугували майданчиком для налагодження нових партнерств за Програмою ЄС Еразмус+ (КА1, КА2 тощо).

Варто зауважити, що тема російсько-української війни була центральною темою у виступах представників українських ЗВО (Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара).

Неабияку увагу було присвячено PhD студентам, підготовка яких реалізується у межах Joint International doctorate, що значно розширює науковий потенціал здобувачів третього рівня вищої освіти. Цікаві доповіді семи спікерів, дотичних до PhD рівня, нікого не залишили байдужими. Для інформації ‒ в Sapienza Università di Roma зараз навчається 4088 PhD students, 567 із яких ‒ foreign students. В університеті реалізується 96 PhD програм.

Надзвичайно теплою була зустріч зі студенткою нашого університету спеціальності 035 Філологія Тетяною Мойсеєвою, яка реалізує мобільність у межах Програми ЄС Еразмус+ (ICM) впродовж зимового семестру в Університеті Sapienza.

Особливо знаковою для представників українських ЗВО стала зустріч із Jlenia Destito (Project manager ‒ European Commission EACEA, Brussels), яка презентувала Call for proposals 2025 у межах напряму Jean Monnet програми ЄС Еразмус+. Пані Jlenia наголосила на надзвичайній активності українських університетів за цим напрямом та висловила слова підтримки Україні в часи російсько-української війни.

Тематика доповідей спікерів Sapienza Università di Roma (і не тільки) була не лише актуальною, але й надзвичайно глибинною за своїм змістом: PhD courses, Mobility projects, Double Degrees programs, Introduction to the Erasmus+ International Credit Mobility, Erasmus Mundus program, Strategies and inclusion policies, Gender equality, Disabilities and specific learning difficulties тощо.

Попереду багато роботи на шляху інтернаціоналізації Огієнкового університету.

Університет Огієнка представляла керівник відділу міжнародних зв’язків Тетяна Сторчова.

Працюємо та перемагаємо!

Відділ міжнародних зв’язків