«Я – майбутній психолог»

«Я – майбутній психолог»

psyhologi2

5 грудня 2015 року у Школі молодого психолога Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулося заняття на теми «Я – майбутній психолог» і «Самопізнання». Заняття провели кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри загальної та практичної психології С.О. Ренке та студентки 5 і 3 курсів факультету корекційної та соціальної психології і педагогіки Вікторія Корнацька та Марина Сторожук. У підготовці заняття взяла участь кандидат психологічних наук, доцент Л.М. Співак.

«Ми довіряємо своїм очам – але їм не можна вірити; ми покладаємося на своє серце – але й на нього не варто покладатися. Запам’ятаєте ж, учні: воістину нелегко пізнати людини!»

Конфуцій.

«Хто один раз знайшов самого себе, той уже нічого на цьому світлі втратити не може. І хто один раз зрозумів людину в собі, той розуміє всіх людей».

Цвейг С.

 На занятті учасники Школи молодого психолога дізналися про способи самопізнання та розвитку характеристик майбутнього психолога. Учасникам Школи молодого психолога було запропоновано психологічні методики для самопізнання.

На практичній частині заняття разом з учасниками було проведено такі вправи:

  • «Інтерв’ю»;
  • «Я і моя сім’я»;
  • «Риба для роздумів»;
  • «Оцінювання власної поведінки в конфліктній ситуації».

За допомогою цих вправ учасники одержали можливість краще пізнати себе загалом та особистісні якості, що є важливими у роботі психолога. Значний інтерес із боку учасників викликала асоціативна методика «Пустеля».

Адже інтерпретація результатів цієї методики сприяла поглибленню розуміння учасниками власних особистісних якостей та покращенню їх самопрезентації перед іншими людьми. Робота пройшла плідно та захоплююче, про що свідчать бажання учасників про подальше відвідування занять Школи молодого психолога та долучити своїх друзів.

Наступне заняття у Школі молодого психолога відбудеться в суботу, 12 грудня 2015 р., о 12 год. Запрошуємо всіх бажаючих на наші наступні заняття за адресою: вул. Польський ринок, 6, м. Кам’янець-Подільський, кафедра загальної та практичної психології, аудиторія № 21, факультет корекційної та соціальної педагогіки і психології, К-ПНУ імені Івана Огієнка.

З питань роботи Школи молодого психолога звертатися до кандидата психологічних наук, старшого викладача Жиляк Наталії Вікторівни. Контактний телефон: 097 67 11 811.

Кафедра загальної та
практичної психології