Нові перемоги Університету Огієнка

Нові перемоги Університету Огієнка

17-19 березня 2016 року відбулася головна подія освітньої галузі України – Сьома Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» та Третя Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «World Edu» у Київському Палаці дітей та юнацтва (м. Київ, вул. І. Мазепи, 13).

Організатором заходів була компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України виставці «Сучасні заклади освіти» з 2010 року офіційно надано статус міжнародної та включено до переліку виставок, що проводяться в Україні.

Сьома Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» та Третя Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «World Edu» представляли: національні вищі навчальні заклади та наукові установи; закордонні навчальні заклади; міжнародні освітні агенції, представництва; вищі навчальні заклади післядипломної та неперервної освіти; обласні і міські управління (департаменти) освітою; загальноосвітні, дошкільні та позашкільні заклади освіти; професійно-технічні навчальні заклади та навчально-методичні центри; виробники і дистриб’ютори сучасних засобів навчання, проектів, програм і рішень для галузі освіти; видавництва; освітні портали.

Серед числа учасників престижних форумів був і наш Кам’янець-Подільский національний університет імені Івана Огієнка, який представляли: Кобильник Василь Володимирович, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент кафедри політології і соціології, кандидат політичних наук, доцент; Кшевецький Володимир Сергійович, декан факультету іноземної філології, доцент кафедри германських мов та зарубіжної літератури, кандидат філологічних наук, доцент; Бесарабчук Геннадій Володимирович, заступник відповідального секретаря приймальної комісії університету, заступник декана факультету фізичної культури з наукової роботи та інформатизації навчального процесу, старший викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання.

У програмі заходу були включені науково-практичні конференції, семінари, презентації, майстер-класи за участю директорів і провідних науковців Національної Академії педагогічних наук України, керівників і фахівців Міністерства освіти і науки України, Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України, органів державної влади і управління, практичних працівників галузі освіти, представників закордонних навчальних закладів, міжнародних представництв. Окремо проводився Рейтинговий виставковий конкурс з нагородженням Гран-Прі «Лідер вищої освіти України», «Лідер післядипломної освіти України», «Лідер міжнародної діяльності», «Лідер наукової та науково-технічної діяльності», «Лідер професійно-технічної освіти України»; конкурс з тематичних номінацій із нагородженням золотими, срібними та бронзовими медалями та вручення Сертифікату «Якість наукових публікацій» за показниками рейтингу міжнародної наукометричної бази даних Scopus.

Кам’янець-Подільский національний університет імені Івана Огієнка отримав 4 нагороди:

  • «Золоту медаль» та Диплом в номінації «Психосоціальна підтримка дітей і молоді, що знаходяться у складних життєвих ситуаціях»;
  • «Почесну грамоту» за презентацію досягнень і впровадження педагогічних інновацій у національний освітній простір;

 – за плідну організаторську діяльність із забезпечення якості національної освіти нагороджений «Почесною грамотою» – Копилов Сергій Анатолійович, голова вченої ради університету, завідувач, професор кафедри всесвітньої історії, доктор історичних наук, професор;

– за активну діяльність із підвищення ефективності освітньої та науково-дослідної роботи нагороджений «Почесною грамотою» – Кобильник Василь Володимирович, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент кафедри політології і соціології, кандидат політичних наук, доцент.

 Міжнародна освітня виставка об’єднала учасників освітнього процесу в пошуку ефективних шляхів підвищення якості національної освіти, розвитку міжнародних освітніх і науково-технічних проектів, дала можливість обмінятися досвідом і думками між колегами, контактами та закласти фундамент для подальшої співпраці.

Велику увагу до нашого університету виявили майбутні абітурієнти, вчителі, науковці, котрі отримали можливість ознайомитись з особливостями вступу до К-ПНУ, новими спеціальностями та спеціалізаціями (освітніми програмами) університету, набір на які відбудеться в 2016 р. та допоможе їм зробити правильний вибір майбутньої професії, бакалаврських і магістерських програм, підготовчих університетських курсів і дізнатися щодо специфіки здобуття освіти в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка!

підготовці були використані матеріали сайту http://www.vsosvita.com.ua/index.php/uk/home)

Геннадій Бесарабчук,
заступник відповідального
секретаря приймальної комісії