Зустріч керівників студентського самоврядування

Зустріч керівників студентського самоврядування

Чернівці і Кам’янець-Подільський поєднує багато речей. Приємно, що серед них і робота студентського самоврядування. Співпраця між студентським парламентом Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича і студентським сенатом нашого вишу набуває нових форм. Відновлюючи давні традиції співпраці, 20 травня я побував у ЧНУ імені Ю. Федьковича з метою обміну досвіду та налагодження співпраці. Зустріч із представниками студентського самоврядування пройшла дуже плідно та цікаво.

27 травня Євген Лезун, голова студентського парламенту ЧНУ імені Ю. Федьковича, відвідав наш університет. У кабінеті студентського сенату нам вдалося поспілкуватися про деталі роботи студентського самоврядування, а саме: функціонування вищого студентського виконавчого органу, структуру та функції відділів студентського парламенту, соціальну роботу, боротьбу з корупцією, активізацію студентів, вибіркові дисципліни, співпрацю студентів з адміністрацією і профкомом, налагодження співпраці між нашими вишами тощо.

У рамках цієї зустрічі ми також поспілкувалися із керівником відділу виховної роботи та гуманітарної освіти Анатолієм Заводовським та головою профспілки САД Миколою Моштаком, які більш детально розповіли про досвід співпраці з студентським сенатом і окреслили плани на майбутнє.

Разом із Пономаренком Тарасом, заступником спікера з волонтерської роботи, провели екскурсію головним корпусом.

Дякую Євгенові за конструктивний діалог та приємне спілкування. Переконаний, що такі зустрічі стануть традицією, адже студентство сильне лише тоді, коли ми разом!

Олександр Марчук,
спікер студентського сенату