На «захист»… бакалаврської

На «захист»… бакалаврської

082idcSQDK0

Літо заполоняє аудиторії, повільно крадеться темними коридорами і розпилює аромат липи і черешні. У цей час теплом з-за шибок К-ПНУ насолоджуються студенти факультету української філології та журналістики. Їм залишилося ще декілька ривків до повноцінного завершення сесії. Одним із передостанніх кроків на шляху до літа  став захист бакалаврських робіт. Захід відбувався упродовж двох днів 14 та 15 червня. «Захищалися» студенти четвертого курсу за напрямком «Журналістика». Оцінювали роботи Волковинський О. С. , професор, завідувач кафедри журналістики, Рарицький О А., завідувач кафедри української літератури та компаративістики, Насмінчук І. А., доцент кафедри журналістики.

У перший день було презентовано сім творчих проектів,  другого дня журналісти представили чотири проекти та дві наукові роботи. Варто відзначити багатий творчий потенціал випускників, який вони вилили та реалізували у власних сайтах, радіопродуктах та відеоматеріалах. Сфера радіомовлення на захисті була представлена найбільшою кількістю  журналістських проектів. Ексцентрична радіорубрика «Орігамі» Інни Вікнянської та Катерини Дядюк продемонструвала багаті можливості усного слова. Ніжні леймотиви радіо «Мама-Лама» Оксани Грушанської та Вікторії Синиці налаштували всіх присутніх на хвилю пізнання та мотивації. На завершення цієї теми звучала підбірка радіорецезій Ольги Фортельної сформованих у програму «ART voice».

Журналісти продемонстрували свої навички в роботі з новітніми технологіями. Олена Митрофанюк розробила інформаційний журналістський портал «О!Глядач». А Олексій Уманець  сконструював сайт кафедри української літератури та компаративістики. Змістове оформлення та дизайн зацікавить не лише студентів та викладачів Кам’янець-Подільського національного університету. Декілька українських вишів вже надали про цей сайт схвальні відгуки. 

 До речі, більшість творчих проектів знайшли своє місце в сучасному інформаційному просторі. Наприклад, програмами радіоресурсу «Мама-Лама» зацікавилося радіо «Relax», а передачею «Орігамі» – Хмельницьке радіомовлення.

Лама-мамаPng

На захисті журналісти продемонстрували свої творчі набутки в телесфері. Присутні змоги ознайомитися з телепрограмою «Ju.Li.art», у якій коротко та цікаво велася розповідь про архітектурні пам’ятки Кам’янця-Подільського, передачу розробили Юлія Аліменко та Ліля Нурадінова. Продовженням теми туризму став відео-блог Іванни Шептицької «Студент Weekend», у якому  презентувалися цікаві місцини Ужгорода та фінансові можливості студента під час відвідин цього міста.

Безымянный2

У сфері друкованої продукції була реалізована робота Сергія Швеця. Студент розробив та зверстав посібник, медіа-гру з журналістики. На сторінках цього видання у ігровому форматі було представлено декілька сфер журналістики – загальні правила журналістської діяльності, етика журналіста і медіа-право.

Серед бакалаврських робіт були і наукові дослідження. Особливості ведення дискурсу на сторінках «Дня» вивчала Аліна Перебейніс, а контент-аналізом різномовних версій ЗМІ зацікавилася Богдана Хома.

У підсумку кожна робота отримала схвальні відгуки від наукових керівників, рецензентів та членів державно-атестаційної комісії.

AoTuKSaBXvk

Ольга Фортельна, кореспондент 

Студентка IV курсу факультету української філології та журналістики,

спеціальність “журналістика”.