Найкращі абітурієнти стали студентами Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка

Найкращі абітурієнти стали студентами Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка

Кам’янець- Подільський національний університет імені Івана Огієнка увійшов у топ-10 ВНЗ з найвищим рейтинговим балом вступників.

Хто ж вони: найуспішніші абітурієнти нашого університету та України? Серед вступників, зарахованих на державне замовлення, переважають ті, що обрали Університет Огієнка із першим і другим пріорітетом.

Зокрема студентами історичного факультету стали: Левінзон Євгеній із Кам’янця-Подільського з балом 194 – переможець і призер Всеукраїнських олімпіад з історії; Ковбінька Роман із м. Заліщики (Тернопільська обл.) – презер ІІ і ІІІ етапів олімпіад з історії зарахований на навчання з балом 188,4; Ткаченко Олександр (185,6) з Кам’янця-Подільського – презер І і ІІ етапів наукових робіт МАН України. Ці вступники обрали  Університет Огієнка за найвищим пріорітетом.

На факультет української філології та журналістики також вступили абітурієнти з високими балами: Типусяк Юлія (184,8) з Надвірнянського району (Івано-Франківська обл.), Магеровська Тетяна (184,1) з Городоцького району (Хмельницька обл.), Бановська Дар’я (181,8) із Краматорська (Донецька обл.).

Своїми абітурієнтами може пишатися і факультет іноземної філології. Шарабріна Вікторія (181,2) з Кам’янця-Подільського і Герасімова Вікторія (179,7) із Кам’янець-Подільського району зараховані на навчання.

Подтабачний Назар із Білогірського району (Хмельницька обл.) з балом 182,7 і Цапок Дарія з Чернівців із балом 180 зараховані на факультет корекційної та соціальної педагогіки і психології.

Нікіфорова Катерина (179,1) із Хмельницького, Маковська Тетяна (178,3) з Кам’янець-Подільського району і Махун Станіслав (180) з Сторожинця (Чернівецька обл.) стали студентами економічного факультету.

Значна кількість абітурієнтів, зокрема фізико-математичного факультету, які зараховані на місця державного замовлення, відвідували підготовчі курси Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка.

Загалом середній бал вступників, які зараховані на навчання за державним замовленням, є одним із найвищих  в Україні.

Водночас абітурієнти, які не змогли подолати прохідний бар’єр на місця державного замовлення, теж мають можливість навчатися за кошти фізичних і юридичних осіб. На більшості спеціальностей університету значні ліцензійні обсяги місць для контрактників та досить демократична вартість навчання.

До 10 серпня (18.00) триває прийом оригіналів документів на навчання за контрактом.

Прес-служба